Sistemul de supraveghere video din Slatina extins cu încă 226 de camere

Sistemul de supraveghere video al municipiului Slatina se extinde cu încă 226 de camere datorită unui proiect finanţat de Primărie.


 Directorului Poliţiei Locale Slatina, Bogdan Apostoliceanu, a declarat că acestea se vor adăuga celor 271 de camere de supraveghere existente şi sunt montate în zona containerelor de gunoi „underground”. El a adăugat că sistemul va fi în continuare extins, după darea în folosinţă a Bazei Sportive „Dumitru Dobrescu” - Fostul Ştrand Progresul.

 „La acest moment sunt funcţionale 271 de camere, urmează să se dea în folosinţă încă o extindere de  226 de camere. În cel mai scurt timp acestea urmează să fie branşate la rețeaua de energie electrică. În zona containerelor îngropate, pentru a preveni depozitarea necontrolată a deșeurilor, avem la fiecare punct de colectare câte două camere şi un difuzor prin care putem comunica cu persoana care este pe cale să săvârșească o contravenţie. Şi noul parc "Dumitru Dobrescu" va avea un sistem de supraveghere, o nouă extindere, care va fi integrată în sistemul principal de monitorizare video”, a declarat Bogdan Apostoliceanu.

El a reamintit că Dispeceratul Poliţiei Locale funcţionează non-stop, iar poliţiştii locali supraveghează camerele de supraveghere.

 „Dispeceratul funcționează 24 din 24 de ore şi reamintesc cetăţenilor că pentru orice situaţie pe care o întâmpină pe raza municipiului să apelez numărul 0249.954, unde în permanenţă va răspunde un dispecer şi va transmite echipajelor din teren să ajungă în cel mai scurt timp acolo”, a mai spus Apostoliceanu.