Sara Melinda, copila de 13 ani, dispărută 6 zile, a fost găsită în locuinţa insalubră a unui bărbat. Acesta a fost reţinut pentru viol

După şase zile de căutări disperate, Sara Melinda, copila de 13 ani dispărută în Sighetu Marmaţiei, a fost găsită. A fost descoperită întâmplător de un poliţist local în casa unui individ de 34 de ani. În urma analizelor medicale, anchetatorii au descoperit că fata a fost violată. Potrivit unor informaţii, individul ar fi şantajat-o în trecut şi ar fi ameninţat-o că publică imagini indecente cu ea. Aseară, bărbatul a fost reţinut de poliţişti. 


După şase zile de căutări impresionante cu elicoptere, drone si bărci, Sara Melinda a fost găsită. Era în centrul oraşului Sighetu Marmaţiei, într-o locuinţă insalubră, casa unui individ de 34 de ani. 

Un bărbat i-a spus şefului poliţiei locale că ar fi zărit-o pe fată. Fără armă şi îmbrăcat în civil, agentul a mers în zona indicată. A găsit-o pe copila de 13 ani in casa individului. Stătea pe o saltea, pe podea. Fata a sărit în braţele salvatorului, arată observatornews.ro.

„Când am găsit-o, prima ei reacţie a fost să vină la mine, să cuprindă pe cineva în braţe. Se vedea că era foarte speriată şi probail traumatizată. Când am găsit-o, sincer, mi s-a blocat inima, nu mi-a venit să cred că este ea acolo. M-am bucurat enorm când am găsit-o”, a declarat Florin Ciobanu, șef la Poliția Locală din Sighetu Marmație. 

La fel de mult s-a bucurat şi familia fetei. Încă marcată de ultimele zile în care nu au avut nicio veste de la Sara Melinda, mama ei a transmis un mesaj de mulţumire, imediat după aflarea veştii că adolescenta a fost găsită.

„Mulţumim tuturor celor care, într-o strânsă colaborare, au dus la acest mare succes. Sperăm să ne fie bine în curând şi vă rog să aveţi grijă de copiii dumneavoastră”, a spus mama fetei. 

Individul în casa căreia se afla fata a fost încătuşat de poliţişti şi dus la audieri. Seara trecută a fost reţinut pentru 24 de ore şi urmează să să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmației cu propunere de arestare preventivă.

„În acea locaţie stătea fetiţa împreună cu o anumite persoană care o ţinea. Nu ştim încă în ce măsură o ţinea cu forţa, era sechestrată fetiţa sau stătea de bună voie. Deşi, din primele declaraţii reiese că ambele variante sunt reale”, mai spune Florin Ciobanu, șef la Poliția Locală din Sighetu Marmației. 

Agenţii verifică dacă cei doi se cunoşteau. Potrivit unor informaţii, fata şi individul ar fi vorbit prin mesaje. Copila i-ar fi trimis bărbatului poze indecente, iar acesta ar fi şantajat-o că le face publice. Potrivit primelor concluzii medicale, cei doi au intretinut raporturi sexuale. Nu se ştie dacă individul a agresat-o pe copilă. 

Oricum ar fi va fi acuzat de viol pentru ca potrivit unei noi legi orice relaţie sexuale cu un minor sub 16 ani este considerată viol dacă diferenţa de vârstă este mai mare de 5 ani. 

Vecinii spun că nu este prima data când individul ar ţine fete captive acasă. 

„Nu am ştiut că el poate să obstrucţioneze, să o ţină închisă într-o cameră. A fost drogată. Am văzut când a dus-o, că el era sub înfluenţa drogurilor. Nu numai pe asta a dus-o, a dus sute de fete aşa. Este un hoţ, fură, ameninţă, noaptea umblă pe aici, de la vecini a furat lemne”, spune un vecin.

Fata a dispărut de acasă marţi, 7 noiembrie. Camerele de supraveghere din oraş au surprins-o cum a plecat de acasă şi cum ajunge chiar în zona centrală, în miezul zilei. Reapare la ora 17, într-un mic magazin de unde îşi cumpără doar o sticlă cu apă. Este singură şi nu cere ajutor. Dar între cele două moment nu mai are geacă. În aceiaşi zi, părinţii au dat alerta. 

Sara este acum la spital şi primeşte consiliere psihologică. Potrivit surselor Observator copila de 13 ani prezintă leziuni la ambele mâini.