Săptămâna viitoare se inaugurează noul sediu al Judecătoriei Slatina

Noul sediu al Judecătoriei Slatina, amenajat în fosta Bancă Naţională a României de pe strada Mihai Eminescu, va fi inaugurat marţi, 31 octombrie, potrivit unui comunicat remis de Tribunalul Olt.

Cu toate acestea, activitatea Judecătoriei Slatina nu va fi încă mutată în noul sediu.

 „Vă facem cunoscut că în data de 31.10.2023, începând cu ora 9.00, la sediul fostei Bănci Naționale a României, din Slatina, str. Mihai Eminescu, nr. 16, județul Olt, va avea loc festivitatea de inaugurare a noului sediu administrativ al Judecătoriei Slatina, imobil ce a făcut obiectul investiției ,,Reparaţii capitale, amenajare, consolidare, restaurare şi extindere sediu Judecătoria Slatina” din cadrul Programului Naţional de consolidare a infrastructurii instanţelor de judecată aflate în municipii reşedinţă de judeţ, derulat prin Compania Naţională de Investiţii din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

Data începerii activității judiciare în noul sediu al Judecătoriei Slatina va fi adusă la cunoștință, în timp util, tuturor persoanelor interesate”, transmite Tribunalul.

 Valoare totală a investiţiei se ridică la 10.032.519,8 lei.

 Clădirea monument istoric, din zona Centrul Istoric al oraşului, cândva sediul Băncii Naţionale a României, se află din anul 2006 în patrimoniul Primăriei Slatina. Construită în anul 1908, clădirea era, la acea vreme, cea mai reprezentativă bancă din Slatina, Banca Uniunii Agricole, Comerciale şi Industriale. Ulterior, a devenit Sucursala Olt a Băncii Naţionale a României, până în septembrie 2000, când a fost desfiinţată. De atunci, ani la rândul, în imobil a funcţionat, în perioadele scrutinelor electorale, Biroul Electoral Judeţean.

 Din 2004, clădirea figurează ca monument istoric în lista Ministerului Culturii.

În 2015, Primăria Slatina a făcut un schimb de imobile cu Ministerul Justiţiei. Astfel, Guvernul a primit fostul sediu BNR, unde va amenaja spaţii de judecată, iar actualul sediu al Judecătoriei Slatina va fi preluat de municipalitate, care va muta acolo mai multe direcţii din subordine.