Sala polivalentă din Slatina este astăzi pe masa Guvernului României. Executivul reaprobă indicatorii tehnico-economici, după care urmează scoaterea la licitaţie a restului de lucrări

Guvernul României reaprobă, astăzi, indicatorii tehnico-economici pentru finalizarea construirii Sălii de Sport Multifuncţionale cu 3.000 de locuri de la Slatina. Ulterior, CNI va putea să scoată la licitaţie restul de lucrare.


Un Proiect de Hotărâre de Guvern pentru reaprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiții „Sală de Sport Multifuncțională cu 3000 de locuri - structură preluată, str. Crișan, nr. 33, municipiul Slatina, județul Olt” va fi aprobat astăzi de Guvernul României, potrivit informaţiilor oficiale.


  • Foto Sala polivalentă din Slatina este astăzi pe masa Guvernului României. Executivul reaprobă indicatorii tehnico-economici, după care urmează scoaterea la licitaţie a restului de lucrări


După această formalitate birocratică, obiectivul va fi scos la licitaţie de Compania Naţională de Investiţii, care se află în subordinea Ministerului Dezvoltării şi care coordonează întreaga investiţie.

„La Sala polivalentă se face un nou proiect tehnic, începând de la starea actuală a investiţiei. Apoi, trebuie licitată execuţia. Amplasamentul nu este al nostru, Primăria Slatina nu are absolut nicio treabă acolo şi nici nu putem să intervenim. Amplasamentul a fost predat la CNI de foarte mult timp, peste 10 ani”, declara primarul Emil Moţ, la cea mai recentă conferinţă de presă a sa.

Obiectivul „Sală de Sport Mulțifuncțională cu 3.000 de locuri – structură preluată”, proiect realizat prin Compania Națională de Investiții „CNI” SA., a fost proiectat în anul 2010, pentru o capacitate de trei mii de locuri. În anul 2011, autoritatea locală a atribuit contractul de lucrări, în vederea realizării Sălii, sub titulatura de „Sală Polivalentă”, iar la sfârșitul lui 2011, lucrările au fost sistate din lipsă de fonduri. În acel moment erau executate numai lucrări aferente infrastructurii (rezistență și instalație). Autoritatea locală a solicitat CNI introducerea în programul „săli de sport”, conform legislației în vigoare.

Ulterior, în 2014, Consiliul Local Slatina a aprobat predarea construcției și a terenului aferent către CNI, pe durata realizării investiției. Construcția are o desfășurare, într-un corp principal, cu o arie de 11.489,62 mp.

Compania Națională de Investiții a recepționat și administrat o bună perioadă de timp șantierul proiectului, prin susținerea finanțării de la bugetul de stat.

Antreprenorul desemnat de către CNI a intrat în faliment, iar investiţia a fost din nou blocată.