S-a dat startul Taberei de pregătire a Lotului naţional de informatică. 50 de performeri, în competiţie la Slatina

În perioada 8-14 mai, la Slatina are loc tabăra de pregătire a lotului naţional de informatică, în urma căreia se vor definitiva echipele ce vor reprezenta România la competiţiile internaţionale. 


30 de seniori - elevi de liceu şi 20 de juniori - elevi de gimnaziu vor susţine trei baraje, în urma cărora vor fi selectaţi pentru a participa la competiţiile internaţionale din acest an. 

  • Foto S-a dat startul Taberei de pregătire a Lotului naţional de informatică. 50 de performeri, în competiţie la Slatina
  • Foto S-a dat startul Taberei de pregătire a Lotului naţional de informatică. 50 de performeri, în competiţie la Slatina

Festivitatea de deschidere a proiectului „Performanţa în informatică la Slatina” a avut loc luni dimineaţă, la Palatul Copiilor „Adrian Băran” Slatina. La eveniment au participat inspectorul general Adrian Bărbulete, viceprimarul Slatinei, Alexandru Berechet, coordonatorul loturilor de informatică, Marius Nicoli, reprezentanți ai mediului academic, ai Ministerului Educației, membrii loturilor de informatică şi profesori, membri ai comisiei ştiinţifice şi tehnice. 

„Suntem deosebit de onoraţi să putem organiza acest eveniment de anvergură, care ne responsabilizează şi pentru care vreau să mulţumesc Ministerului Educaţiei, că ne-a dat această posibilitate. Dragi elevi, ştim cu toţii că performanţa înseamnă muncă, determinare şi nu în ultimul rând competiţie. Vă felicit pe toţi pentru rezultatele obţinute şi felicit, de asemenea, profesorii care vă pregătesc şi vă împărtăşesc din experienţa dumnealor. Ştiu că vă pregătesc doar cu un singur gând, să fiţi cei mai buni! La Slatina, sper să vă simţiţi bine, să plecaţi cu amintiri frumoase din oraşul nostru şi vă doresc mult succes tututor în activităţile pe care le veţi întreprinde de astăzi înainte!”, a declarat Adrian Bărbulete, şeful ISJ Olt. 

Primăria Slatina este partener în acest proiect, sprijinind pregătirea olimpicilor cu suma de 50.000 de lei.  

„Vă felicit şi eu pentru perfomenaţa de a ajunge în această etapă. Vă spun bine aţi venit la Slatina şi vă invit, printre picături, să descoperiţi oraşul nostru, de care sunt convins că veţi rămâne plăcut impresionaţi. Succes şi să vă întoarceţi cu cât mai multe rezultate pozitive!”, a declarat viceprimarul Slatinei, Alexandru Berechet. 

Marius Nicoli, coordonatorul loturilor este cel care le-a prezentat elevilor participanţi programul pentru zilele următoare, dar şi competiţiile internaţionale care vor avea loc în acest an.

„Mă bucur foarte mult să ne întregim familia lotului de informatică, suntem la un loc profesori, studenţi, concurenţi şi gazdele noastre pe care le-am simţit alături de când am ajuns aici”, a transmis profesorul Marius Nicoli, coordonatorul loturilor naţionale. 

Competiţii importante îi aşteaptă pe cei mai buni dintre cei buni în informatică. 

Seniorii se vor pregăti pentru Olimpiada Internaţională, care va fi în Ungaria, la Szeged, între 28 august şi 4 septembrie, Olimpiada Central Europeană, în Germania, între 13 şi 19 august sau Turneul de la Şumen, Bulgaria, care va fi în luna noiembrie. 

Nici pentru juniori nu va fi mai uşor. Aceştia vor începe cu Olimpiada de Fete, care va fi la Lund, în Suedia, între 15 şi 22 iulie, urmând Olimpiada Europeană de Juniori, în Georgia la Kutaisi, între 8 şi 14 septembrie sau Turneul de la Şumen din Bulgaria, în acelaşi timp cu seniorii. 

„Lotul românesc de seniori participă la Romanian Masters Informatics şi le mulţumim celor de la «Vianu» că organizează această competiţie şi că invită în masă copiii de la Lot şi, în plus, prima echipă reprezentativă de juniori”, a mai spus Marius Nicoli, coordonatorul loturilor naţionale. 

  • Foto S-a dat startul Taberei de pregătire a Lotului naţional de informatică. 50 de performeri, în competiţie la Slatina