Regele Charles, diagnosticat cu cancer. Monarhul a început deja tratamentul

Anunţ şocant de la Palatul Buckingham! Regele Charles a fost diagnosticat cu cancer la zece zile după intervenţia pentru prostata mărită. Casa Regală nu a specificat despre ce formă este vorba, însă au declarat că nu e vorba despre cancer la prostată. Vestea a adus un val de reacţii internaţionale, iar fiul său, Harry, urmează să ajungă zilele următoare în Regatul Unit.


Vestea şocantă a fost dată de Palatul Buckingham, care a anunţat că Regele Charles suferă de o formă de cancer, care a fost descoperită în timpul intervenţiei la prostată de pe 26 ianuarie: „În timpul procedurii recente a Regelui pentru prostata mărită, o problemă separată a fost descoperită. Investigațiile ulterioare au identificat o formă de cancer”.

Monarhul, în vârstă de 75 de ani, a început încă de ieri un tratament regulat şi a fost sfătuit de medici să-şi amâne toate îndatoririle publice. Chiar şi aşa, el va continua să le îndeplinească pe cele oficiale şi să se întâlnească săptămânal cu premierul Regatului Unit, arată observatornews.ro.

Printre primii care au aflat despre diagonisticul Regelui au fost cei doi fii ai săi. Harry îşi va vizita tatăl zilele următoare, dar va veni singur, Meghan rămâne în Statele Unite, cu cei doi copii. Călătoria vine însă într-un context în care autobiografia foarte critică a ducelui de Sussex, lansată anul trecut, a dezvăluit multe detalii mai puţin cunoscute din familia lor.

Diagnosticul Regelui vine la mai puţin de un an de la încoronarea sa. După moartea reginei Elisabeta a II-a din 8 septembrie 2022, Charles a încercat să dea o imagine mai modernă monarhiei. A fost prima încoronare a unui monarh britanic în ultimii 70 de ani, iar peste 2.300 de invitați au urmărit slujba de la Westminster Abbey. Au fost invitați reprezentanți din 203 țări, inclusiv 100 de șefi de stat.