Reabilitarea şi modernizarea Centrelor de îngrijiri de la Cezieni şi Fălcoiu, finanţate de Ministerul Muncii. CJ Olt a aprobat depunerea cererii de finanţare

Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţie Sociale co-finanţează reabilitarea şi modernizarea a două Centre de îngrijire a bătrânilor şi persoanelor cu dizabilităţi din judeţul Olt.


 Consilierii judeţeni au aprobat, vineri, într-o şedinţă extraordinară, aprobarea depunerii cererilor de finanţare pentru realizarea proiectului „Restaurare și modernizare Corp C1 - Centrul de Abilitare și Reabilitare Cezieni, comuna Cezieni, sat Cezieni, str. Zambilei, nr. 12, județul Olt” şi pentru dotarea cu echipamente a Centrului de Îngrijire și Asistență Fălcoiu.

 Potrivit hotărârilor aprobate de CJ Olt, la Cezieni Ministerul alocă 10.948.722,26 lei, iar contribuţia forului judeţean se ridică la 2.740.686,81 lei.

 În cazul proiectului de la Fălcoiu, Ministerul Muncii vine cu 1.112.769 lei, iar CJ Olt cu 123.641 lei.

 „Este vorba despre o finanţare venită de la bugetul de stat. În urma unei adrese primite de DGASPC de la Ministerul Muncii, am fost anunţaţi că anul acesta Ministerul are o sumă de bani pe care o alocă proiectelor în dezvoltare al DGASPC-urilor. Noi, având în construcţie o nouă clădire la Complexul de Servicii Fălcoiu, banii pentru pentru dotarea acelei clădiri nu-i aveam prinşi, aşa că încercăm să-i obţinem acum de la Minister. De asemenea, o parte din Centrul de Servicii de la Cezieni, clădirea veche, fostul conac, necesită anumite intervenţii. Avem un proiect făcut, este clădire-monument istoric şi a durat foarte mult să obţinem toate autorizaţiile necesare. Este un proiect care înseamnă cam 12 milioane de lei şi, la fel, încercăm să-i obţinem de la Ministerul Muncii”, a explicat preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu.

Reprezentanţii CN "Ion Minulescu" au confirmat ulterior că este vorba despre eleva Lavinia-Ştefania Gîrjoabă.

"Obișnuiți cu rezultatele de top, ne aflăm și de data aceasta în fruntea clasamentului județean prin singura medie de 10 (zece), aparținând elevei LAVINIA-ȘTEFANIA GÎRJOABĂ! Felicitări și succes mai departe tuturor absolvenților noștri!", au transmis reprezentanţii liceului, pe Facebook.