Reabilitare a străzii Oituz din Slatina, la faza autorizaţiei de construire. Când ar putea începe lucrările

Municipalitatea a intrat în linie dreaptă cu documentaţia pentru începerea reabilitării străzii Oituz, care înainte de deschiderea traficului pe drumul expres servea drept variantă de ocolire pentru traficul greu.


Viceprimarul Slatinei, Alexandru Berechet, a declarat în cadrul celei mai recente ediţii a emisiunii „Reporter 24” că se aşteaptă emiterea autorizaţiei de construire şi chiar în luna august ar putea începe lucrările de asfaltare.

Anterior, în zonă s-au desfăşurat lucrări pentru înlocuirea unei magistrale de transport a apei, investiţie finanţată cu fonduri europene prin Compania de Apă Olt.

„Pentru strada Oituz deja suntem la faza la care aşteptăm să iasă autorizaţia de construire. Deja s-au depus toate documentele în vedere obţinerii acestei autorizaţii şi sperăm ca, în această lună, să putem demara deja lucrările de asfaltare. Va fi reabilitat şi versantul”, a declarat Alexandru Berechet.

Primăria Slatina are în implementare un proiect multianual de investiţii pentru reabilitarea tronsonului de străzi Constantin Brâncoveanu-Oituz-Piteşti. Toată investiția depășește 35 de milioane de lei, fondurile fiind alocate din bugetul local.

Dacă lucrările pe Constantin Brâncoveanu şi Piteşti sunt aproape gata, la Oituz s-a aşteptat finalizarea investiţiilor derulate de Compania de Apă.


Autoritățile au inclus în proiect lucrări ample de modernizare, care presupun refacerea totală a carosabilului, dar și consolidarea zidului de sprijin al străzii Oituz și pasarele pietonale.