Programul „Noua Casă”, continuă şi în 2023. Avansul care trebuie plătit în funcție de valoarea imobilului

Ministerul Finanțelor a anunțat faptul că programul Noua Casă continuă şi în 2023. Acesta poate fi accesat de către cei care nu deţin o locuinţă sau o proprietate cu o suprafață utilă mai mică de 50 de metri pătrați, dar care nu a fost cumpărată printr-un alt program garantat de stat. 


Așadar, cei care îndeplinesc aceste condiţii pot accesa un credit. Important de știut este faptul că, pentru locuințele cu un preț de până la 70 de mii de euro, trebuie să plătit un avans de 5%, iar pentru locuințele care depășesc acest preț, dar care nu sunt mai scumpe de 140 de mii de euro, avansul obligatoriu este de minimum 15%. 

1,5 miliarde de lei este plafonul alocat propus de Ministerul de Finanțe în acest an pentru programul Noua Casă, arată antena3.ro.  

Din 2009 și până în prezent, de la lansarea acestui program, au fost cumpărate peste 300 de mii de locuințe prin Prima Casă, devenită mai apoi, Noua Casă. 

Cine este eligibil pentru programul Noua Casă 

- nu deține în proprietate exclusivă sau împreună cu partenerul nicio locuință 

- are în proprietate cel mult o locuință, cu suprafața utilă mai mică de 50 mp, dar care nu a fost achiziționată prin programul Prima Casă 

Avansul în funcție de prețul locuinței 

- prețul maxim: 70.000 de euro – avansul minim obligatoriu de 5% 

- prețul cuprins între 70.001 – 140.000 de euro, avansul minim obligatoriu de 15%