Prognoza meteo pentru următoarea perioadă. Temperaturile medii, peste cele normale

ANM a anunţat ce temperaturi vor fi la finalul verii şi începutul toamnei. 


potrivit playtech.ro, meteorologii transmit că vom observa o încălzire a vremii pe parcursul săptămânii, mai ales din 16 - 17 august. Valorile termice vor depăși 35 de grade Celsius în Banat, Crişana, Oltenia, Muntenia, Dobrogea continentală și în sudul Moldovei. În aceste regiuni ale țării, și disconfortul termic se va menţine ridicat, iar indicele temperatură-umezeală va atinge pragul critic de 80 de unităţi, explică ANM. Locuitorii din est și zonele montane nu scapă de ploi.

Ce spun meteorologii despre sfârșitul lunii august

La nivelul întregii țări, valoarea termică medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă. Cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval, în toate regiunile României, prognozează ANM.

Vremea în intervalul 29 august - 5 septembrie

Administraţia Naţională de Meteorologie susține că temperaturile medii se vor situa peste cele normale pentru această perioadă, în toată țara, dar mai ales în regiunile vestice. Regimul pluviometric se apropie de cel normal pentru acest sfârșit de august și început de septembrie.

Săptămâna 5 - 12 septembrie

Mai lasă hainele groase la naftalină, deoarece vremea caldă încă va mai fi prezentă în România. Media valorilor termice va fi mai ridică pe întreg teritoriul țării. Cantitățile de precipitații estimate de meteorologii ANM vor fi în general apropiate de cele normale.

Temperaturi în luna octombrie 2022

În ceea ce privește a zecea lună din calendar, octombrie, prognoza ANM arată că vremea va avea ceva variații. Valorile termice vor fi cuprinse între 12 grade (la orele dimineții) și 14-18 grade la orele amiezii și spre seară.

Cât despre luna noiembrie, Administraţia Naţională de Meteorologie precizează că temperaturile vor fi cuprinse între 7 grade (dimineața) și 9-12 grade (la nivelul amiezilor și spre seară, în jurul orei 18).