Primarul din Balş cere CNAIR şi Poliţiei să restricţioneze accesul maşinilor de tonaj. Chiar dacă există Centură de ocolire, mulţi şoferi preferă să circule prin oraş

După darea în folosinţă a Centurii de ocolire, în luna mai a acestui an, primarul Balșului Cătălin Rotea cere CNAIR și Poliției Rutiere instalarea de indicatoare pentru interzicerea maşinilor de tonaj, în oraşul de pe Olteţ.

Cătălin Rotea a declarat, marţi, că traficul este fluidizat, de la darea în circulaţie a tronsonului din Drumul Expres Craiova-Piteşti ce serveşte drept Centură a Balşului. În ceea ce priveşte impactul economic, primarul spune că doar benzinăriile „au avut de suferit”.

„Traficul este clar fluidizat şi conferă un confort deosebit locuitorilor din Balş, plus celor care sunt în tranzit. Deci, beneficiile sunt nete. Din punct de vedere al pierderilor economice pentru oraş, nu pot să le cuantific ca fiind nişte pierderi foarte mari. Cei care au de suferit, din ce am vorbit, sunt cei cu benzinăriile, cele două din oraş. În rest, hipermarketurile sau cei care făceau comerţ stradal nu suferă pentru că nimeni nu stătea să oprească să-şi cumpere ceva sau erau foarte puţine cazuri. Beneficiile sunt, deci, nete şi asta rezultă în primul rând în confortul şi liniştea pe care o au oamenii din oraş”, a declarat Rotea.

Cu toate acestea, edilul spune că încă mai trec maşini de tonaj prin Balş şi a solicitat autorităţilor competente să restricţioneze circulaţia acestora.

„Ce mai caută TIR-urile în oraş? Nu este în atribuţia mea să limitez accesul autoturismelor cu tonaj peste 3,5 t sau 7 t. Este în atribuţia CNAIR-ului şi Poliţiei Rutiere, Secţia Drumuri Naţionale. Am făcut o adresă, de două luni, să lucreze la această limitare, să permitem doar accesul autovehiculelor cu tonaj mare, care asigură aprovizionarea. Sper să se întâmple”, a arătat Cătălin Rotea.