Primăria Slatina elaborează Strategia privind Economia Circulară

În perioada actuală, municipiul Slatina se află în procesul de Elaborarea Strategiei privind Economia Circulară în Municipiului Slatina. Slătinenii, chemaţi în sprijin prin completarea unui chestionar online.

Documentul strategic are rolul de a reflecta viziunea, obiectivele și direcțiile urmărite de municipiul Slatina pentru eliminarea deșeurilor și a poluării, păstrarea produselor și materialelor în uz și de regenerare a sistemelor naturale.

„Economia circulară presupune partajarea, închirierea, reutilizarea, repararea, recondiționarea și reciclarea materialelor și a produselor. Aceasta duce la extinderea ciclului de viață al produselor și optimizarea consumului de materii prime și energie, precum reducerea la minimum a cantității de deșeuri generate, reducerea amprentei de carbon și un demers mai prietenos cu mediul. Refolosirea și reciclarea produselor va încetini epuizarea resurselor naturale, va reduce impactul asupra peisajelor și habitatelor naturale și va ajuta la limitarea pierderii biodiversității”, transmit reprezentanţii municipalităţii.

 În vederea realizării unei strategii care să reflecte nevoile și dorințele cetăţenilor, Primăria le solicită completarea în 3-5 minute a unui chestionar.

 „Astfel, ne veți ajuta să colectam cele mai valoroase informații pentru redactarea Strategiei privind Economia Circulară în Municipiului Slatina”, mai arată cei de la Primărie.