Primăria Slatina demontează dezinformările privind Sala polivalentă: A fost depusă documentaţia în vederea eliberării autorizaţiei de construire. După aceea, CNI scoate la licitaţie restul de lucrare

Reprezentanţii Primăriei Slatina au demontat dezinformarea lansată de un utilizator al platformei Tiktok potrivit căreia proiectul Sălii polivalente din Slatina este blocat.


 Viceprimarul Slatinei Gigi Vîlceleanu a declara că proiectul se află la stadiul obţinerii autorizaţiei de construire , procedură birocratică ce necesită o perioadă de timp.

 „Noi nu ne ocupăm nici cu teatrul ieftin şi nici cu tiktokăreala”

Reprezentantul Primăriei şi-a exprimat speranţa că în acest an va fi desemnat un constructor, iar restul de investiţie va fi finalizată.

„Noi nu ne ocupăm nici cu teatrul ieftin şi nici cu tiktokăreala. Contractul nu este reziliat! Din partea proiectantului, care este al CNI, a fost depusă documentaţia în vederea eliberării autorizaţiei de construire. După ce eliberăm această autorizaţie, CNI scoate la licitaţie restul de lucrare şi sperăm ca în vară să avem un constructor. Eu cred că, într-un an, va fi gata această investiţie, acest rest de lucrare de la Sala polivalentă.

 Este o sală dorită de noi, de toţi slătinenii, de administraţia locală. Este un contract care se derulează prin CNI - am spus-o de atâtea ori - Primăria şi-a respectat întotdeauna îndatoririle faţă de acest contract”, a declarat Vîlceleanu.

 Context

 Obiectivul „Sală de Sport Mulțifuncțională cu 3.000 de locuri – structură preluată”, proiect realizat prin Compania Națională de Investiții „CNI” SA., a fost proiectat în anul 2010, pentru o capacitate de trei mii de locuri. În anul 2011, autoritatea locală a atribuit contractul de lucrări, în vederea realizării Sălii, sub titulatura de „Sală Polivalentă”, iar la sfârșitul lui 2011, lucrările au fost sistate din lipsă de fonduri. În acel moment erau executate numai lucrări aferente infrastructurii (rezistență și instalație). Autoritatea locală a solicitat CNI introducerea în programul „săli de sport”, conform legislației în vigoare.

 Ulterior, în 2014, Consiliul Local Slatina a aprobat predarea construcției și a terenului aferent către CNI, pe durata realizării investiției. Construcția are o desfășurare, într-un corp principal, cu o arie de 11.489,62 mp.

 Compania Națională de Investiții a recepționat și administrat o bună perioadă de timp șantierul proiectului, prin susținerea finanțării de la bugetul de stat.

 Antreprenorul desemnat de către CNI a intrat în faliment, iar investiţia a fost din nou blocată.