Primăria Slatina creşte valoarea tichetelor sociale. Ce alte schimbări sunt anunţate

Valoarea tichetelor sociale pe care municipalitatea slătineană le acordă de Paşte şi de Crăciun va creşte la 150 lei pentru fiecare beneficiar.

 Viceprimarul Slatinei Gigi Vîlceleanu a declarat luni, în cadrul emisiunii „Reporter 24” că programul de distribuire a tichetelor sociale continuă.

 „Acest program pe care noi l-am implementat prin distribuirea de tichete sociale, cu ocazia celor două mari sărbători Religioase - Paştele şi Crăciunul, este mult mai în regulă decât anterior pentru că beneficiarii primesc tichetele prin Poştă, acasă. Înainte erau nevoiţi să stea la o coadă, să se îmbulzească şi aşa mai departe, era un pic degradant. Bineînţeles că vom continua acest program şi chiar ne gândim să îl îmbunătăţim. Ştiu că de Paşte au beneficiat de aceste tichete sociale peste 4.000 de persoane. Valoarea lor este de 100 de lei, nu este foarte mare, dar am zis să venim cu acest ajutor, iar cu tichetele, pe lângă alimente, îşi pot cumpăra şi medicamente sau produse de igienă”, a afirmat vicele.

 Vîlceleanu a anunţat că municipalitatea va creşte valoarea unui tichet la 150 de lei. Totodată, va creşte şi plafonul veniturilor beneficiarilor.

 „Domnul primar a venit cu iniţiativa ca din acest an, de la Crăciun, să crească valoarea tichetului la 150 lei. Pe lângă această majorare, vom creşte şi pragul veniturilor pe care trebuie să le aibă beneficiarii. Se va lua în calcul cuantumul veniturilor şi vom ridica plafonul - ne gândim al 1.500 lei. Vom face un studiu să vedem unde ne încadrăm şi să vedem dacă suntem pregătiţi să acoperim din punct de vedere bugetar”, a declarat Gigi Vîlceleanu.

 Cine primeşte în prezent tichete sociale

 În prezent, beneficiari ai acestei măsuri sunt: persoane cu handicap grav sau accentuat; pensionari – fără a se ține seama de vârstă și tipul de pensie, dar ale căror drepturi obținute din pensie sau, după caz, din pensii și/sau venituri nete cumulate, sunt cel mult egale cu 1.200 lei/lună.

 Acordarea tichetelor sociale se face pe bază de cerere scrisă (tip) distribuită gratuit, însoțită de fotocopii ale următoarelor documente:

 Pentru pensionari:

 –       documente din care să rezulte apartenența la categoria de pensionar, respectiv cupon/decizie pensie din luna curentă sau cel mult luna anterioară depunerii cererii;

 –       act de identitate al solicitantului, care poate fi beneficiarul sau reprezentantul legal al acestuia, caz în care se vor depune documente din care rezulta calitatea de reprezentant legal

 –       act de identitate al beneficiarului în condițiile în care persoana beneficiară este diferită de persoana solicitantă;

 Pentru persoanele cu handicap grav/accentuat:

 –       documente din care să rezulte apartenența la categoria de persoană cu dizabilități, respectiv certificatul de încadrare în grad de handicap grav/accentuat;

 –       act de identitate al solicitantului, care poate fi beneficiarul sau reprezentantul legal al acestuia, caz în care se vor depune documente din care rezulta calitatea de reprezentant legal;

 –       act de identitate al beneficiarului în condițiile în care persoana beneficiară este diferită de persoana solicitantă.

 Tichetele sociale, în valoare de 100 lei, pot fi utilizate pentru achiziționarea de produse alimentare, produse de curățenie și igienă corporală sau a locuinței, produse farmaceutice, articole de îmbrăcăminte și încălțăminte.