Primăria Slatina, bani către CAO pentru înlocuirea conductei de aducţiune de la Podul Olt

Aleşii locali slătineni au aprobat utilizarea Fondului de întreţinere, înlocuire şi dezvoltare al Companiei de Apă Olt pentru înlocuirea conductei de apă care trece peste Podul Olt. În această vară, conducta a cedat şi a provocat o avarie, iar municipiul Slatina a rămas fără alimentare cu apă pentru mai multe ore.

Potrivit unei hotărâri aprobate de Consiliul Local Slatina, s-a dat undă verde pentru utilizarea sumei de 852.705,18 lei constituită în Fondul de întreținere, înlocuire şi dezvoltare de către operatorul S.C. Compania de Apă Olt S.A., pentru finanţarea proiectului „Lucrări de montaj și sudură conductă DN 500 pe podul rutier de peste râul Olt-Slatina, județul Olt”.

„Necesitatea finanțării acestor lucrări pentru evitarea întreruperii furnizării apei potabile în municipiul Slatina ca urmare a uzurii avansate a prezentei conducte, aceasta având o vechime foarte mare, nefiind înlocuită niciodată”, se arată în expunerea de motive a proiectului iniţiat de primarul Emil Moţ

Conducta de aducțiune care preia apa din forajele de pe malul drept al râului Olt, amplasată pe podul rutier care traversează Oltul, a fost avariată grav, în luna aprilie, după ce suporții de sprijin ai acesteia au cedat și o parte din ea s-a desprins.

După mai multe ore, angajaţii Companiei de Apă Olt (CAO) au reuşit să remedieze avaria.