Primăria Slatina a început distribuirea tichetelor sociale de Paşte. Voucherele în valoare de 150 de lei vor ajunge prin intermediul Poştei Române

Pensionarii cu venituri reduse, persoanele cu handicap, beneficiarii de venit minim de incluziune cu vârsta peste 65 de ani primesc, în această perioadă, cu ocazia Sărbătorilor Pascale, tichetele sociale acordate anual de către Primăria Municipiului Slatina. Valoarea acestora este de 150 de lei.

 

Primăria municipiului Slatina anunță demararea acțiunii de distribuire a Tichetelor Sociale de Paște începând de astăzi – 12.04.2024, operațiune ce se va derula prin intermediul Poștei Române. Astfel, din numărul total de 4136 cereri depuse inițial de către persoanele vizate, respectiv:

-    persoane cu handicap grav/accentuat/mediu;

-    pensionari și beneficiari de indemnizații prevăzute de legi speciale cu un venit lunar net de maximum 1.400 lei;

-    persoane fără adăpost al cărui venit net mediu lunar pe persoană este sub nivelul net al salariului minim brut pe țară garantat în plată;

-    persoane beneficiare de venit minim de incluziune cu vârstă peste 65 ani (împliniți la data solicitării), vor primi propriu-zis tichetele sociale menționate un număr de 4088 persoane.

Acțiunea de depunere a cererilor pentru tichetele sociale s-a derulat în perioada 19 februarie – 15 martie, persoanele din grupul țintă având posibilitatea de a folosi în acest sens fie unul dintre cele nouă puncte amenajate pe raza întregului oraș, fie electronic la adresa office@das-slatina.ro.

Tichetele sociale, în valoare cumulată de 150 lei/beneficiar, vor putea fi utilizate pentru achiziționarea de produse alimentare, produse de curățenie și igienă corporală sau a locuinței, produse farmaceutice, articole de îmbrăcăminte și încălțăminte.

Beneficiarii vor putea valorifica tichetele sociale în cadrul unui număr de 101 unități comerciale de pe raza municipiului.

Lista completă a acestor unități comerciale se va găsi în fiecare plic cu tichete sociale ce va fi distribuit beneficiarilor”, transmite Primăria Slatina.

Totodată, lista respectivă poate fi consultată online și pe site-ul Primăriei municipiului Slatina - www.primariaslatina.ro, rubrica”Informații de interes public”.