Primăria reziliază contractul de concesiune a Cimitirului Strehareţi. Serviciul va fi preluat de aparatul propriu al administraţiei locale

Primăria Slatina a anunţat, miercuri, printr-un comunicat de presă că va rezilia în instanţă contractul de concesiune a Cimitirului Strehareţi Slatina, contract aprobat de vechea administraţie, în urmă cu 15 ani.


Primăria motivează în comunicatul citat că „că în decursul acestor ani realitățile din teren și relația cu cetățenii, care au solicitat serviciile prestate de SC ECUMENIC FUNERAR SA, au suferit fluctuații însemnate față de considerentele care au dus la externalizarea acestor servicii”.

„Având în vedere existența contractului de concesiune, aprobat în urmă cu mai bine de 15 ani, a serviciului public de administrare a domeniului public și privat , având ca obiect administrarea și exploatarea cimitirelor umane din municipiul Slatina și ținând cont că în decursul acestor ani realitățile din teren și relația cu cetățenii, care au solicitat serviciile prestate de SC ECUMENIC FUNERAR SA, au suferit fluctuații însemnate față de considerentele care au dus la externalizarea acestor servicii, anunțăm intenția instituției noastre de a iniția rezilierea acestui contract de concesiune, având ca obiect administrarea și exploatarea cimitirelor umane din municipiul Slatina, prin promovarea unei acțiuni ce va fi depusă la instanța de judecată competentă”, transmite Primăria.

Municipalitatea mai arată că, ulterior, va prelua şi gestiona în aparatul propriu serviciile de administrare a cimitirelor din Slatina.

„După finalizarea acestui dosar, în eventualitatea obținerii unei hotărâri judecătorești privind rezilierea contractului de concesiune, Primăria municipiului Slatina, va prelua aceste servicii având ca obiect administrarea și exploatarea cimitirelor umane și le va gestiona prin aparatul de specialitate, obiectivul principal fiind îmbunătățirea continuă a acestora”, mai arată administraţia locală.

Contractul a fost semnat între primărie şi firmă în anul 2009, când primar era Darius Vâlcov.