Prima bicicletă Ciclotte marca PIRELLI, realizată de Multi Design, a fost prezentată în cadrul Săptămânii Designului de la Milano

Prima bicicletă Ciclotte marca PIRELLI, realizată de Multi Design, a fost prezentată în cadrul Săptămânii Designului de la Milano. Această versiune de design a bicicletei de exerciții inaugurează colaborarea dintre cele două companii italiene și este caracterizată de elemente derivate din motorsport.

Bicicleta Ciclotte, proiectată de Luca Schieppati, se distinge de bicicletele de exerciții tradiționale printr-o serie de elemente diferite, începând cu forma roții unice. Această bicicletă de exerciții de design este concepută pentru a reproduce fidel senzația de a pedala pe o bicicletă de șosea, grație unei transmisii cu raporturi multiple, a unui sistem de rezistență electromagnetică, a unui cadru ce se poate flexa lateral la fiecare apăsare a pedalelor și a unui spațiu îngust între aceste pedale, asemenea unei biciclete de curse. O caracteristică suplimentară este conectivitatea Bluetooth, pentru experiențe de antrenament imersive care simulează drumurile reale, precum și programe de antrenament, cursuri de spinning și provocări cu mai mulți utilizatori. Bicicleta Ciclotte Bike combină o dispunere ergonomică atent studiată și materiale de prestigiu (inclusiv carbon și oțel). Imaginată pentru un stil de viață contemporan în care exercițiile fizice, munca și bunăstarea împart același spațiu, dimensiunile sale compacte permit plasarea bicicletei în diferite zone și utilizarea ei atât pentru antrenamente de fitness, cât și pentru a completa decorul casei.

Ediția Pirelli a bicicletei Ciclotte Bike se remarcă prin grafica specială care reflectă aspectul pneurilor folosite în cea mai prestigioasă competiție auto din lume, al cărei furnizor unic este Pirelli. Acestea sunt disponibile în cinci culori, la fel ca în cazul unui adevărat weekend de curse: alb "greu", galben "mediu", roșu "ușor", verde și albastru pentru "ploaie". Pentru prima dată, Ciclotte va avea, de asemenea, mânere de ghidon din cauciuc, pentru o aderență mai ușoară în timpul celor mai intense antrenamente.

Versiunile galbenă și roșie ale noilor biciclete sunt expuse joi, 20 aprilie, în cadrul a două evenimente care fac parte din Fuorisalone-Milan Design Week, la Excelsior Hotel Gallia și la boutique-ul Illulian.