Prim-ministrul confirmă că demisionează vineri. Ciucă spune că până luni decide dacă rămâne în Guvern

Premierul Nicolae Ciucă a confirmat miercuri, în Argeş, că îşi depune mandatul pe 26 mai, vineri. Şeful Executivului spune că după ziua de vineri va lua o decizie dacă rămâne în Guvern.


Întrebat dacă îşi dă demisia vineri, premierul a spus că îşi depune mandatul.

„Dacă am spus că îmi depun mandatul. Aşa cum am menţionat de fiecare dată, vineri este ziua în care, conform calendarului, îmi voi depune mandatul”, a spus premierul, la Vila Florica, citat de observatornews.ro.

Despre rămânerea în Executiv, premierul a declarat: „Se consumă ziua de vineri şi voi lua o decizie. Până luni voi lua o decizie”.

„Există în momentul de faţă discuţii, negocieri, astfel încât fie există varianta protocolului fie negocieri şi reasumare de ministere la nivelul fiecărui partid. Ştiţi foarte bine cum se fac astfel de negocieri, modul în care se asumă fiecare minister are o anumită procedură, după care se negociază pe fiecare minister în parte. Este normal să existe o ierarhizare în funcţie de ponderea fiecărui partid în Parlament şi în coaliţie”, a mai spus el.

Totodată, premierul Ciucă a mai declarat că întâlnirea cu președintele Klaus Iohannis va avea loc după finalizarea negocierilor. 

„Vom avea o discuție cu domnul președinte după ce finalizăm negocierile. Președintele nu se implică în acest proces, e decizia partidelor politice ce vor face”, a mai spus Nicolae Ciucă.