Preşedintele CJ Olt: „Primarii au reuşit să-şi închidă bugetele, mai sunt cazuri izolate în care vor rămâne unele facturi către furnizori, dar vor putea fi plătite la începutul anului viitor”

Preşedintele Consiliului Judeţean Olt, Marius Oprescu, spune că nu vor exista primării care să nu-şi poată plăti salariile în luna decembrie, iar faptul că săptămâna viitoare vom avea bugetul naţional aprobat este un lucru benefic. 


Potrivit acestuia, după aprobarea bugetului naţional, în 45 de zile va fi aprobate şi bugetele locale.  

„Din discuţiile avute cu primarii, au reuşit să-şi închidă bugetele, mai sunt cazuri izolate de anumite facturi de furnizori pe care nu le închid, dar cu siguranţă o vor putea face la inceputul anului viitor, pentru că înţeleg că până pe 15 decembrie vom avea Bugetul naţional aprobat şi, conform legii, în 45 de zile trebuie să-l aprobăm şi noi”, a declarat Marius Oprescu.

Despre bugetul pe noul an, preşedintele CJ Olt spune că şi-ar fi dorit o majorare a pragului pentru comnele mici, dar, din păcate, nu a fost găsită sursa de finanţare. 

„Cu privire la bugetul pe anul viitor aş fi văzut lucrurile puţin altfel. Din păcate, acest lucru nu s-a putut întâmpla. Împreună cu primarii din Olt am făcut demersuri ca pentru comunele mici să fie ridicat pragul de la 1.500.000 lei, la două milioane. Aceste demersuri s-au lovit de inexistenţa sursei din care să fie puşi aceşti bani, exista un plus de alocare bugetară de aproximativ 350 de milioane de lei pentru ridicarea acestui prag, bani care nu s-au găsit”, a mai spus Marius Oprescu.