Prefectul de Olt, prins din nou cu minciuna: Nu a solicitat fonduri pentru reabilitarea curţii Prefecturii, ajunsă la un pas de paragină

O nouă dezinformare a prefectului de Olt este demontată pas cu pas, de această dată chiar de subprefectul Cosmin Floreanu. Prefectul afirma pe TikTok, seara trecută, că a făcut solicitări către Ministerul Administraţiei şi Internelor în vederea alocării de fonduri pentru reabilitarea platoului din faţa sediului Prefecturii, loc în care se desfăşoară ceremonii oficiale, răspunsul fiind că nu sunt bani. Doar că documentele oficiale arată că aceasta este o minciună, niciun demers oficial nefiind întreprins de reprezentantul Guvernului în teritoriu.


După apariţia unui articol în care se prezenta starea deplorabilă în care a ajuns curtea Prefecturii, prefectul s-a filmat şi s-a postat pe Facebook admiţând că lucrurile stau chiar aşa. Însă, el a afirmat că a făcut diligenţele necesare către Ministerul Administraţiei şi Internelor, solicitând fonduri pentru reabilitarea pavajului platoului din faţa imobilului. Răspunsul, mai transmite liberalul, ar fi fost că nu sunt bani.

Doar că prefectul nu a întreprins niciun astfel de demers. Minciuna a fost demontată chiar de subprefectul Cosmin Floreanu. Acesta a arătat nici măcar în bugetul instituţiei pe anul în curs, creaţie sută la sută a actualului prefect, nu a există previziuni pentru o astfel de investiţie.

„Prefectul minte! În încercarea de a-și acoperi incompetența administrării propriei instituții, prefectul de Olt denatureză adevărul.

În cele ce urmează, în calitate de subprefect al Instituției Prefectului județului Olt, voi demonta toate afirmațiile sale politicianiste și lipsite de temei, care ne demonstreză că minte și are carențe crase de cunoaștere a abc-ului administrativ:

1. În cele șapte luni de când a fost numit prefect al județului, nu a avut în atenție modernizarea platoului din fața prefecturii, neexistând nicio solicitare din partea instituției pe care vremelnic o reprezintă, către Ministerul Afacerilor Interne de obținere a fondurilor necesare reabilitării locului în care se desfășoară ceremonii oficiale de celebrare a Zilei Drapelului sau Zilei Imnului.

2.Bugetul anului 2024 este eminamente propria creație, acesta fiind gândit 100% pe baza „priceperii” sale administrative, unde iarăși n-a prevăzut astfel de fonduri.

3. De asemenea, subliniind încă odată carențele sale administrative, reiterez faptul că legea nu permite Primăriei Municipiului Slatina să facă investiții într-o zonă care nu-i aparține și care se află în administrarea exclusivă a Prefecturii”, transmite subprefectul Cosmin Floreanu, pe pagina sa de Facebook. 

Aflată în centrul Slatinei, zona din preajma Prefecturii Olt contrastează cu restul oraşului, arătând neîngrijită şi pe alocuri la un pas de paragină. Pe lângă buruienile care prind putere, odată cu venirea primăverii, pavajul este spart în mai multe locuri şi chiar şi scările de acces în imobil sunt degradate. Administratorul zonei este chiar prefectul de Olt, un om care are cu totul alte preocupări, în această perioadă.

Primarul Emil Moţ a făcut curăţenie, sâmbătă dimineaţă, în curtea Prefecturii Olt.

Prefectul nu e la prima minciună privind sediul Prefecturii

La sfârşitul lunii noiembrie 2023, Subprefectul de Olt Ana Maria Ciauşu a reclamat, pe contul său de Facebook, că a răcit la plămâni deoarece prefectul nu este în stare să repare centrala termică a instituţiei.

Ana Maria Ciauşu spunea că angajaţii Prefecturii sunt nevoiţi să „dârdâie de frig” în instituţie deoarce centrala este defectă, iar prefectul nu a reuşit să facă demersurile la timp pentru a o repara.

A fost pentru prima oară de când clădirea de pe bulevardul A.I.Cuza a fost dată in folosință, când nu există căldură în birouri.

Ulterior, prefectul s-a postat pe Tiktok în încercarea de a dezminţi informaţia. Reprezentantul Guvernului în teritoriu a postat un scurt şi pueril clip video care arăta printre documentele de pe biroul său şi un termometru de cameră care indica o temperatură de 22 de gade Celsius. Prefectul de Olt se lăuda în aceeaşi postare că el a fost cel care a făcut diligenţe necesare pentru a se rezolva o problemă veche de câteva luni.

Ulterior, marţi, el a apărut la un post de televiziune naţional şi s-a lăudat că datorită demersurilor  întreprinse de el au fost viraţi bani în contul Prefecturii şi a reparat centrala.

El a fost, însă, prins cu minciuna. Fostul prefect Florin Homorean a postat pe pagina sa personală de Facebook un document datând din anul 2022, prin care se dovedeşte că el a solicitat Ministerului de Interne fonduri pentru remedierea situaţiei.