Prefectul De Mezzo a primit cadou o sticluţă cu ojă. Momentul, surprins în direct (VIDEO)

Un nou moment jenant pentru prefectul de Olt Mario De Mezzo s-a produs, joi, în timpul unei conferinţe de presă pe care o susţinea la sediul Prefecturii.


Prefectul a fost chestionat de reprezentanţii mass-media cu privire la o fotografie care circulă pe internet în care apare cu unghiile de la picioare colorate cu ojă. El a transmis că a fost joacă, în familie, în urmă cu mai mulţi ani, unghiile fiind colorate de fiica sa în timp ce el dormea. În schimb, într-o altă fotografie se observă că chiar el era autorul fotografiilor.


  • Foto Prefectul De Mezzo a primit cadou o sticluţă cu ojă. Momentul, surprins în direct (VIDEO)


După răspunsul oferit, o ziaristă i-a pus pe birou o sticluţă cu ojă, exact în nuanţa folosită în fotografia respectivă. Ea i-a transmis prefectului că este un cadoul de la „un admirator”.

Momentul a fost surprins pe live-ul Instituţiei Prefectului.


Context

Prefectul Olt, Mario De Mezzo, acuză că laptopul său a fost accesat, iar mai multe imagini, inclusiv unele de conținut intim, au ajuns în spațiul public. Aceste imagini, care au început să apară pe 5 octombrie 2023, includ și fotografii cu vicepreședintele PNL, Gigel Știrbu, susținător al lui De Mezzo și implicat în numirea acestuia în funcția de prefect.

Fotografiile îl arată pe Știrbu într-o vacanță în Mexic, îmbrăcat lejer și fumând, iar în articole se sugerează că acestea provin de pe dispozitivul electronic al prefectului. Cu toate acestea, Mario De Mezzo a declarat într-o intervenție televizată că nu a avut niciodată acele fotografii cu colegul său de partid.

În setul respectiv există şi imagini video cu o femeie, alături de vocea prefectului, vorbind vulgar. 

Imaginile au o vechime de peste zece ani și, potrivit declaraţiei lui De Mezzo pentru adevărul, puteau fi preluate doar de pe laptopul său, fie direct, fie prin accesare de la distanță în momentele în care acesta era conectat la Internet.

Prefectul a mai declarat că nu știe când și cum au fost copiate imaginile, dar a sesizat organele de anchetă pentru a descoperi circumstanțele incidentului.

„Este plângere făcută! Dumneavoastră ştiţi mai bine decât mine că eu nu pot face declaraţii despre un dosar în cercetare”, a declarat Mario De Mezzo, joi.