Prefectul Capitalei și-a dat acordul pentru declararea stării de alertă în Sectorul 1, din cauza gunoaielor

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a transmis acordul său pentru declararea stării de alertă în Sectorul 1, către Comitetul Local pentru Situații de Urgență.

Totodată, Stoica a spus că va face o analiză despre criza gunoaielor din Sectorul 1 în acest context. Potrivit prefectului, starea de alertă poate fi declarată pe o perioadă de maxim 30 de zile, arată antena3.ro.

Primarul sectorului 1, Clotilde Armand, ceruse din nou Prefecturii Capitalei declararea stării de alertă pe o perioadă de 30 de zile, din cauza gunoaielor neridicate de Romprest.

Potrivit Primăriei, deșeurile nu au mai fost colectate de 20 de zile, ceea ce pune în pericol sănătatea cetățenilor, dar și mediul înconjurător.

Clotilde Armand a cerut și în iunie Prefecturii București declararea stării de alertă în sectorul 1 din cauza situației sanitare.

Edilul-șef a trimis atunci o adresă și spunea că situația este cauzată „de șantajul și suspendarea colectării gunoiului de către operatorul de salubritate”, însă Prefectura nu a dat curs cererii.