Pirelli a fost confirmat lider pentru sustenabilitate la nivel global, cu cel mai mare punctaj din sectorul său

Pirelli a fost confirmat în Indicele de Sustenabilitate Dow Jones la nivel global şi european în urma analizei anuale efectuate de către S&P Global. Confirmarea urmează anunțului din octombrie conform căruia Pirelli a atins un scor de top în sectorul ATX Auto Components, în contextul Studiului S&P Global privind Sustenabilitatea 2022.

Pirelli a obținut punctaje maxime în multe domenii, precum: guvernanță și due diligence în contextul drepturilor omului, gestionarea resurselor naturale și reducerea emisiilor de CO2, inovație și securite cibernetică, completitudinea și transparența companiei în raportarea socială și de mediu, cu un total de 85 de puncte, cel mai mare punctaj din sectorul său la nivel global.


Marco Tronchetti Provera, vicepreședinte executiv și CEO al Pirelli, declară: „A face parte din Indicele de Sustenabilitate Dow Jones, alături de cele mai virtuoase companii în materie de sustenabilitate la nivel global, este o recunoaștere a eforturilor noastre și un motiv de mândrie pentru noi toți. Obținerea celui mai mare scor în sectorul nostru arată că sustenabilitatea este modelul de afaceri urmat de Pirelli, o strategie de creștere și, mai presus de toate, o provocare de a îmbunătăți continuu crearea de valoare pentru toate părțile interesate.”

Lansați în 1999, indicii Dow Jones Sustainability ai S&P Global se numără printre cei mai importanți indici bursieri în ceea ce privește sustenabilitatea la nivel mondial. Analiza urmărește peste 13.000 de companii anual.