Peste 60 de şoferi din judeţul Olt au rămas fără permisul de conducere, în weekend

Peste 60 de şoferi din Olt au rămas fără permisul de conducere, în acest weekend, în urma unor acţiuni desfăşurate de poliţişti pentru depistarea conducătorilor auto care conduc sub influența alcoolului sau a altor substanțe psihoactive și a celor care nu respectă regimul legal de viteză.


Potrivit IPJ Olt, în cadrul activităţilor desfăşurate au fost aplicate 385 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 160.000 de lei. 

Pentru neregulile constatate la regimul rutier, ca măsură complementară, polițiștii au reținut 61 de permise de conducere, dintre acestea 36 au fost reținute pentru depășirea vitezei legale cu mai mult de 50 de km/h, 10 pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, iar 15 pentru alte abateri la regimul rutier.

De asemenea, au fost reținute 19 certificate de înmatriculare pentru conducerea unor autovehicule având defecțiuni tehnice sau pentru neîndeplinirea unor obligații legale, fiind constatate și 8 infracțiuni la regimul rutier.

Şofer cu alcoolemie de 1,14 mg/l

În cadrul activităților, sâmbătă în jurul orei 16.00, polițiștii din cadrul Poliției orașului Balș au oprit pentru control, pe strada Cireșului, din orașul Balș, un autoturism condus de un bărbat de 45 de ani, din localitate.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, polițiștii au procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 1,14 mg/l alcool pur în aerul expirat.

„Bărbatul a fost condus la o unitate spitalicească pentru prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Pe numele acestuia, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, transmite IPJ Olt.