Peste 540 de candidaţi din judeţul Olt, la Titularizare. Când are loc proba scrisă

 541 de candidaţi din judeţul Olt sunt aşteptaţi să susţină concursul de Titularizare, care se desfăşoară, pe 12 iulie, la Colegiul „Radu Greceanu” şi Colegiul „Ion Minulescu” din Slatina.

Doar 24 de posturi pe perioadă nedeterminată sunt scoase la concurs, în acest an, la nivelul judeţului Olt. Astfel, candidaţii vor trebui să se mulţumească cu posturile şi normele incomplete.

 Titularizarea este examenul de angajare pe o perioadă nedeterminată într-o școală. Pentru a se titulariza – deci pentru a se angaja pe o perioadă nedeterminată – profesorii trebuie să obțină minimum nota 7 atât la examenul scris, cât și la inspecția la clasă în profilul postului.

 Pentru a deveni suplinitor – deci pentru angajarea pe perioadă determinată – candidații trebuie să obțină minimum nota 5 atât la proba scrisă, cât și la inspecție.

 Pe 18 iulie vor fi afişate rezultatele probei scrise din 12 iulie, iar între 18 şi 19 iulie vor fi înregistrate contestaţiile, la inspectoratele școlare, și vor fi transmise la centrele de evaluare.

 Perioada de soluţionare a contestaţiilor este 20-25 iulie 2023.

 Pe 26 iulie vor fi afişate rezultatele finale.

 Iar pe 27 iulie începe  repartizarea candidaţilor.