Peste 300 de elevi din Olt, absenţi de la prima probă a simulării Evaluării Naţionale

Peste 300 de elevi de clasa a opta au lipsit, luni, de la simularea probei scrise la limba şi literatura română de la Evaluarea Naţională.

Potrivit datelor remise de ISJ Olt, din cei 3.389 de elevi înscrişi, 328 au absentat. Nu au existat cazuri de eliminări din examen.

Simularea evaluării naţionale continuă, marţi, cu proba scrisă la matematică.

Conform Ministerului Educaţiei, obiectivele simulării sunt familiarizarea elevilor cu rigorile unui examen real și îmbunătățirea rezultatelor obținute de elevii din învățământul preuniversitar la finalul studiilor gimnaziale/liceale.

De asemenea, Ministerul subliniază că rezultatele obținute de elevi la simulare sunt analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții și la nivelul consiliului profesoral, pentru a se adopta măsuri de îmbunătățire a performanțelor școlare în perspectiva examenelor din vară.

Rezultatele obținute la simulare nu pot fi contestate și nu se înregistrează în catalog. Cu toate acestea, în cazuri excepționale, se poate face o cerere scrisă pentru înregistrarea notelor în catalog. Examenele de Evaluare Națională încep pe 19 iunie.

 Calendarul simulării Evaluării Naționale 2023 pentru absolvenții clasei a VIII-a

 

20 martie 2023: Limba şi literatura română - probă scrisă

 

21 martie 2023: Matematică - probă scrisă

 

22 martie 2023: Limba şi literatura maternă – probă scrisă

 

29 martie 2023: Comunicarea rezultatelor