Peste 200 de poliţişti olteni vor acţiona în minivacanţa de Sfânta Maria

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Olt vor acționa pentru ca întreaga comunitate să se bucure în linişte și siguranță în minivacanţa de Sfânta Maria.


Astfel, în această perioadă, zilnic, peste 200 de poliţişti, din cadrul structurilor de ordine publică, rutieră, investigații criminale, investigarea criminalității economice, dar și din cadrul altor structuri de poliție, vor acționa și vor desfășura activități specifice, în sistem integrat, împreună cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, în vederea asigurării unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică, precum și pentru prevenirea oricăror situații de risc.

Aproximativ 100 de patrule de siguranță publică vor acționa, zilnic, pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale.

„Totodată vor fi instituite dispozitive suplimentare, în zona lăcașurilor de cult și în localitățile unde sunt preconizate a se desfășura manifestări publice, prilejuite de sărbătoarea creștin-ortodoxă Adormirea Maicii Domnului. De asemenea, pentru fluidizarea traficului rutier şi prevenirea producerii unor evenimente grave, poliţiştii rutieri vor acţiona pe drumurile publice, din întreg județul Olt, fiind folosite aparatele radar, aparatele etilotest precum și aparatele Drug Test, în vederea depistării șoferilor care încalcă regulile de circulație”, se arată într-un comnunicat de presă al IPJ Olt.

Pentru sărbători în liniște și siguranță, poliţiştii olteni recomandă:

În zonele aglomerate fiţi foarte atenţi cu banii şi obiectele personale!

Nu purtaţi portmoneul în buzunarele exterioare ale hainelor, în sacoşă sau la vedere!

Nu păstraţi în acelaşi loc banii, actele personale şi cheile apartamentului!

În aglomeraţie, dacă vă simţiţi bruscaţi, controlaţi-vă geanta sau portmoneul chiar în acel moment!

În mijloacele de transport în comun, ţineţi-vă bagajele în braţe; o geantă purtată pe umăr reprezintă o tentație pentru hoţi;

Buzunarul de la spatele pantalonului este vulnerabil la urcarea şi coborârea în mijlocul de transport în comun; prin urmare, ţineţi-vă portmoneul şi actele într-un buzunar interior al vestimentaţiei;

De asemenea, pentru a preveni furturile din autoturisme, asigurați portierele atunci când parcați!

Nu lăsați în autoturism obiecte personale şi nici actele autoturismului, pentru că acestea pot fi sustrase și folosite, ulterior, de infractori!

Evitaţi pe cât posibil locurile izolate sau neiluminate.

Sfaturi și recomandări pentru participanții la trafic:

Circulaţi cu viteză adaptată permanent condiţiilor din trafic, în special când se circulă în coloană şi nu uitaţi de politeţea rutieră. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, în mers, măriţi distanţa dintre vehicule.

Conduceţi prudent, fără bruscarea comenzilor autoturismului, asiguraţi-vă temeinic înainte de efectuarea fiecărei manevre şi evitaţi depăşirile care, în condiţii de vizibilitate redusă şi carosabil umed, se dovedesc extrem de periculoase.

Respectaţi regimului legal de viteză! Poliţiştii rutieri reamintesc că viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere în România.

Conducătorii auto începători trebuie să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului pe timp de noapte sau pe distanţe mari, dată fiind experienţa redusă şi riscul implicării în evenimente rutiere.

Pietonilor le recomandăm să-şi sporească atenţia şi să traverseze numai după ce sunt siguri că o pot face în siguranţă. Este recomandat să evite, pe cât posibil, folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă.