Peste 2.000 de carduri de sănătate se află la CAS Olt. Asiguraţii, aşteptaţi să le ridice

Asiguraţii, care nu au intrat în posesia cardului naţional de sănătate, pot verifica dacă acesta este emis accesând site-ul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, www.cnas.ro, la secţiunea verificare asigurat. La nivelul judeţului Olt, sunt peste 2.000 de carduri de sănătate care nu au ajuns în posesia asiguraţilor.

Tot ce trebuie să facă asiguratul este să introducă, pe site-ul www.cnas.ro, CNP-ul şi un cod de verificare. În doar câteva momente, pe ecranul calculatorului va apărea un mesaj care va indica dacă a fost emis cardul de sănătate sau nu.

Dacă aplicaţia informează că acesta este emis, asiguratul trebuie să ia legătura cu casa de asigurări de sănătate pentru a intra în posesia lui.

Cardurile de sănătate sunt livrate de operatorul poștal la adresa de domiciliu însă, în cazul în care nu reuşește să-l predea asiguratului, cardul va fi transmis la casa de asigurări de sănătate, de unde asiguratul îl poate ridica personal. 

Asigurații pentru care nu  a fost emis cardul de sănătate beneficiază de servicii medicale în baza calităţii de asigurat. Furnizorii de servicii medicale pot verifica on-line calitatea de asigurat, ca urmare a interogării aplicaţiei de pe site-ul CNAS.

Pentru asiguratii CAS Olt au fost tipărite 332.809 carduri naţionale de asigurări de sănătate. Cardurile ce nu au fost distribuite de operatorul de servicii postale CN Posta Romana, au fost predate ca nedistribuite către CAS Olt. În prezent la sediul CAS Olt se află 2.284 de carduri”, transmite CAS Olt.

Asiguraţii cărora nu li s-a emis cardul de sănătate vor beneficia de servicii medicale fără prezentarea acestui document, în baza calităţii de asigurat, nefiind necesară prezentarea unei adeverinţe de înlocuire a cardului național de sănătate.

Cardurile de sănătate nu se tipăresc la cerere. Pentru persoanele care împlinesc 18 ani şi pentru cele care dobândesc calitatea de asigurat, comanda de emitere va fi generată automat de sistem. După tipărirea cardului, acesta va fi trimis la domiciliul menţionat în cartea de identitate, prin serviciile poştale.