Patru italieni, la vânătoarea de prepeliţe şi potârnichi, la Corabia

Perioadă propice pentru cei ce iubesc vânătoarea, în judeţ fiind în plină desfăşurare mai multe acţiuni în acest sens. Mai mulţi vânători români participă la acţiuni, în această perioadă, pe Fondul de vânătoare numărul 20 din localitatea Izvoru, aparţinând Ocolului Silvic Balş, în timp ce patru italieni au vânat, în luna septembrie, la Obârşia.

De la începutul sezonului de vânătoare, adică din 15 mai, Direcţia Silvică Olt a aprobat cinci acţiuni de vânătoare, acestea fiind organizate pe raza a două fonduri de vânătoare din judeţ. La finalul lunii septembrie, un grup de patru vânători italieni a primit aprobare pentru a vâna pe Fondul numărul 50 de la Obârşia prepeliţe, potârnichi şi ciocârlii.


Purtătorul de cuvânt al Direcţiei Silvice Olt, George Vîle, spune că tariful pentru aceste specii de vânat se ridică undeva la 60 de euro de persoană. Italienii ar fi putut beneficia, contra cost, şi de pensiune completă la Cabana Reşca, însă ei s-au descurcat pe cont propriu.

 

„Deşi italienii ar fi putut fi cazaţi la Cabana de la Reşca, unde se aplică un tarif de 80 de euro pentru o zi de cazare, pensiune completă/persoană, aceştia nu au solicitat şi aceste servicii. În schimb, fiecare vânător a plătit tariful de organizare, în jur de 60 de euro”, a spus Vîle.


Alte acţiuni de vânătoare sunt în plină desfăşurare, în această perioadă, în zona Balş, la aceste campanii participând exclusiv vânători români.

 

„Se emit autorizaţii pentru anumite perioade, acum fiind în desfăşurare mai multe acţiuni în zona Balş, pe Fondul de vânătoare numărul 20 din localitatea Izvoru, aparţinând Ocolului Silvic Balş. Pentru fiecare piesă vânată se va plăti 1500 lei, paznicul de vânătoare de pe fiecare fond asigurând o supraveghere atentă. Noi sperăm să mai primim solicitări până la finalul anului, mai ales la mistreţ, pentru că vremea se răceşte”, a adăugat Vîle.


Anul trecut, pe raza judeţului au fost organizate 25 de acţiuni de vânătoare, la mistreţi, prepeliţe, fazani, potârnichi şi iepuri, la acestea participând doar vânători români. Întreaga suprafaţă a judeţului este împărţită în 52 de fonduri de vânătoare. În România, există aproximativ 60.000 de vânători, iar suprafaţa parcului cinegetic românesc este de şase milioane de hectare.

 

Anual sunt vânaţi aproximativ 60.000 de mistreţi şi 5.000 de ciute. Un cerb costă între 550 şi 8.000 de euro, în funcţie de valoarea trofeului, ce reprezintă părţi dintr-un animal vânat, păstrate pentru valoarea lor cinegetica, simbolica sau pentru frumuseţea lor artistică.