Păreri PEFOC - ce spun meșterii despre șemineul căptușit cu șamotă!?

În acest articol, meșterii sibieni de la PEFOC, profesioniști cu peste douăzeci de ani de experiență în șeminee, coșuri de fum, sobe și alte soluții alternative de încălzire, ne vor ajuta cu cele mai importante aspecte de care trebuie să ținem cont atunci când ne-am decis să apelăm la o soluție premium căptușită cu șamotă - un material inovator care este decisiv în creșterea calității procesului de ardere, dar și a menținerii căldurii pentru un timp mai îndelungat. 


Primul și cel mai important aspect este reprezentat de șamota interioară a focarului ce trebuie să fie de calitate superioară deoarece, acest tip de material este unul consumabil și necesită înlocuirea la un anumit interval de timp. Așadar, șamota trebuie să fie de înaltă calitate pentru o durată cât mai mare de folosire. Focarele din gama Pefoc pot fi dotate cu șamotă specială, ce rezistă la temperaturi înalte, umiditate și șocuri mecanice. Pentru a conserva șamota cât mai mult timp este obligatoriu să folosim lemn de esență tare și umiditate scăzută.

Al 2-lea aspect pentru care trebuie să acordați o atenție sporită, se referă la materialul folosit în construcția focarului unui șemineu de calitate superioară. Oțelul trebuie să fie unul premium, cu o grosime de minimum 4 mm. Focarele cu o grosime de 3 mm sau mai mică, sunt predispuse unor riscuri serioase de deformare în timp, cauzate de temperaturile mari de la interiorul incintei. 

Calitatea oțelului este la fel de importantă precum grosimea, de aceea, vă recomandăm alegerea unui producător cu experiență îndelungată pe piață, astfel veți avea garanția că produsul achiziționat, respectă normele de funcționare și calitate, la parametri maximi de performanță. Randamentul șemineului este important dacă vă doriți un consum mic de lemne, un cos de fum curat și mai puțină cenușă. O sobă, un șemineu pe lemne, un termoșemineu pe peleți sau orice focar în general, cu un randament de peste 80%, sunt considerate superioare!

Pentru că micile detalii fac diferența, cel de-al 4-lea aspect important atunci când ne dorim construcția unui șemineu șamotat de calitate superioară, derivă din alegerea materialelor potrivite, având mare grijă la lucruri precum: vopseaua, etanșeitatea ușii, sistemul de glisare, mânerul, conul de deasupra focarului, sticla, etc. Aceste detalii sunt greu de verificat, însă, dacă alegem suportul unei echipe profesioniste, munca noastra va fi ușurată fără să ne mai batem capul cu detalii tehnice complicate.

Ultimul, dar nu și cel mai puțin important argument, îl reprezintă designul. Pentru că un șemineu are rolul de a deveni centrul de interes al oricărei locuințe este important ca aspectul focarului să fie ales cu atenție și să se potrivească poveștii de amenajare al living-ului sau al spațiului din casă, unde urmează sa fie montat. Din punct de vedere estetic, se poate opta pentru o variantă cu ramă inclusă, de diferite forme și stiluri, sticlă standard sau decorativă (grafitată), inclusiv la nivel de mânere și butoane de reglaj.

Așadar, profesioniștii sibieni vor distribui din magazinul online www.pefoc.ro direct din stoc propriu sau prin intermediul rețelei naționale de meșteri autorizați, gratuit și cu livrare promptă în maximum 48 de ore de la confirmarea comenzii, cele mai bune soluții termice alternative, începând de la șeminee clasice pe lemne, șeminee pe gaz sau șeminee pe peleți, sobe moderne, focare premium sau seminee electrice care consumă la fel de puțin ca un bec cu LED.