Opt medicamente noi pentru cancer mamar, boli psihice, hemofilie A sau dermatită, pe lista celor compensate

Din data de 1 mai, pe lista medicamentelor compensate au fost introduse alte noi substante pentru tratarea cancerului mamar, boli psihice, dermatită atopică, hemofilie A şi tulburări depresive majorare.  

În vederea creşterii accesului pacienţilor la tratamente de ultimă oră a fost extinsă lista medicamentelor compensate. Astfel, prin Hotărârea de Guvern din 12 aprilie 2023, un număr de 8 molecule au fost introduse în Lista care cuprinde denumirile comune internaţionale corespunzătoare medicamentelor de care beneficiază asiguraţii, cu sau fără contribuţie personală, pe bază de prescripţie medicală, în sistemul de asigurări sociale de sănătate, precum şi denumirile comune internaţionale corespunzătoare medicamentelor care se acordă în cadrul programelor naţionale de sănătate.

Hotărârea de Guvern nr.331 din 12 aprilie 2023 introduce alte 8 molecule noi destinate pacienților cu boli psihice, cancer mamar, hemofilie A, dermatită atopică, spondiloartrită axială și tulburări depresive majore.

Pacienții vor putea beneficia astfel de noi medicamente care vor permite optimizarea tratamentului, în funcție de particularitățile fiecăruia”, transmite CAS Olt.

Pacienții au acces la aceste medicamente începând cu data de 1 mai 2023.