Oltul, sub Cod Roşu de caniculă

Meteorologii au emis prima avertizare Cod Rosu de caniculă, din această vară, pentru 22 şi 23 iunie. Temperaturile în zona de sud a ţării vor urca la 39 de grade, iar indicele temperatură umezeală va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

Val de căldură persistent și intens, caniculă, disconfort termic deosebit de accentuat în ziua de sâmbătă, 22 iunie, în județele Dolj, Olt, Teleorman și sudul județelor Vâlcea și Argeș

„În județele Dolj, Olt, Teleorman și sudul județelor Vâlcea și Argeș, valul de căldură va fi intens și persistent, iar temperaturile vor fi deosebit de ridicate, pentru a patra zi consecutiv. Temperaturile maxime vor fi de 38...39 de grade, iar cele minie, se vor situa în jurul a 20 de grade (nopți tropicale). Va fi caniculă și disconfort termic deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități”, transmite ANM.

De asemenea, duminică, 23 iunie, Codul Roşu va fi extins pentru mai multe judete din sudul ţării.

În județele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, în sudul județelor Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, precum și în municipiul București, valul de căldură va fi intens și persistent, iar temperaturile vor fi deosebit de ridicate, pentru a cincea zi consecutiv. Temperaturile maxime vor fi de 38...39 de grade, iar cele minime, se vor situa în jurul a 20 de grade (nopți tropicale). Va fi caniculă și disconfort termic deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.    

La începutul săptămânii viitoare valul de căldură se va restrânge către regiunile sudice”, transmite ANM.