Oltenii au încă o săptămâna la dispoziţie pentru a investi în titluri de stat Centenar. Cumpărătorii vor participa şi la o tombolă

Autorităţile au prelungit cu încă o săptămână perioada de subscriere, iar titlurile de stat pot fi achiziţionate până pe 21 decembrie 2018 de la Trezorerie, iar până la 20 decembrie de la oficiile poştale din mediul urban. Toţi cei care achiziţionează astfel de titluri de stat Centenar vor participa şi la o tombolă.

Ministerul Finanţelor Publice a lansat cea de-a treia emisiune de titluri de stat către populaţie, cu o dobândă de 4,5 la sută pe an şi maturitate la doi ani. Valoarea nominală a unuit titlu de stat este de un leu, iar veniturile aferente sunt neimpozabile.

Oltenii care doresc să investească în titlurile de stat mai au la dispoziţie o săptămână, după ce autorităţile au prelungit termenul.

Titlurile de stat pot fi achiziţionate până pe 21 decembrie 2018 de la Trezorerie,  până la 20 decembrie de la oficiile poştale din mediul urban şi până pe 19 decembrie 2018 prin reţeau oficiilor poştale din mediul rural.

După 21 decembrie, Ministerul Finanţelor Publice va organiza o tombolă prin care o mie de investitori ai acestei emisiuni de stat vor fi selectaţi pentru a primi un bonus de dobândă în valoare de 5.000 lei. Suma minimă investită pentru a participa la tombolă este de cinci sute de lei.

Titlurile pot fi cumpărate de către persoanele fizice rezidente care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii, inclusiv de cele care au participat și la emisiunile anterioare. Dobânda este anuală, plătibilă la termenele din prospectul de emisiune.

Valoarea maximă a subscrierii pe fiecare investitor este de 200.000 lei pentru subscrierile realizate prin intermediul unităților operative ale Trezoreriei Statului și de 200.000 lei pentru subscrierile realizate prin subunitățile poștale din rețeaua Poșta Română.