Ce ar trebui să faci dacă ai vărsat apă, cafea sau orice alt lichid pe tastatura laptopului? Timpul va fi împotriva ta, așa că urmează rapid acești pași!

Ai varsat apă pe tastatura laptopului și nu știi care este cea mai bună soluție? Clar, va trebui să acționezi rapid. Prin urmare, dacă ai probleme cu tastatura laptopului sau ai varsat apa pe ea și nu mai functionează, alege de pe OnLaptop diverse modele de tastaturi laptop.


Ce poți face totuși pentru a salva laptopul?

În cazul în care ai vărsat apă pe laptop, deconectează laptopul și scoate bateria (este esențial să împiedici curentul care trece prin computer să intre în contact cu lichidul vărsat).

Odată ce computerul este oprit, ia niște hârtie absorbantă (prosop sau prosop de hârtie, în funcție de obiceiurile tale) și șterge cât mai mult posibil, cât mai repede posibil. Dacă tastele tastaturii respective permit acest lucru, trece hârtia absorbantă sub taste pentru o mai mare eficiență, rând cu rând.

Nu porni laptopul din nou! Din același motiv menționat mai sus, este imperativ ca interiorul computerului tău să fie perfect uscat, adică să nu mai existe nici cea mai mică urmă de umiditate.

Placa de bază a laptopului inundată

Lichidul vărsat accidental îți deteriorează adesea dispozitivul preferat. Ce să faci dacă verși brusc apă, bere, cola, ceai sau cafea pe laptop? Lichidul vărsat este periculos, cu mai multe complicații simultan: de la un scurtcircuit, dacă nu oprești laptopul, până la coroziunea lentă, pe termen lung, a interiorului laptopului.

În cazul în care ai ghinion și intră lichid pe placa de bază, laptopul va trebui să fie complet dezasamblat. Dacă, atunci când lichidul a lovit laptopul, acesta nu s-a stricat, a continuat să funcționeze și ai reușit să-l oprești la timp, atunci există o mare probabilitate de a-l restabili acasă. Dacă, după ce s-a inundat de lichid tastatura și a ajuns și la laptop înăuntru și nu mai funcționează, atunci cu siguranță nu va fi posibil să-l restabiliți acasă. În acest caz, este mai bine să contactezi imediat un service disponibil pentru reparatii laptop sector 2 pentru a nu agrava situația. La urma urmei, este puțin probabil să fie posibilă găsirea și repararea unui element sau cip acasă fără echipamentul și experiența corespunzătoare.

Du-l la un centru de service sau repară-l singur

Trebuie să faci o alegere: alergi cu un laptop la un centru de service OnLaptop sau repari singur dispozitivul. Îți recomandăm prima opțiune pentru a-ți crește șansele și pentru a obține măcar niște garanții. Cu toate acestea, nu toată lumea caută modalități ușoare. Dacă ești expert în tehnologie sau în cele din urmă, nu vrei să cheltuiești bani în plus, poți încerca să dai viață laptopului prin propriile eforturi. Reține însă că acest lucru poate să nu fie ușor. Nu este întotdeauna ușor să deșurubezi toate șuruburile de jos, de multe ori unele dintre ele pot fi ascunse, fixate sub tastatură, balamalele ecranului etc. Dacă știi că nu ai cunoștințe în acest sens, cea mai buna soluție dacă ai probleme cu tastatura sau ai vărsat lichid este să apelezi la un service de reparații laptopuri.