Oficial. Judecătoria Slatina se mută în noul sediu

În urma finalizării procedurii de obţinere a tuturor avizelor legale necesare funcţionării, Judecătoria Slatina anunţă că activitatea tuturor secţiilor şi compartimentelor sale de specialitate se va desfăşura, începând cu data de 13 mai 2024, în sediul nou situat în municipiul Slatina, strada Mihai Eminescu, nr. 16. Este vorba de fostul sediu BNR din Slatina, o clădire istorică reabilitată recent.


Potrivit unui comunicat remis de Judecătoria Slatina, transferul activităţii instanţei în noul sediu va fi finalizat până la data de 13 mai 2024, cu asigurarea continuităţii depline a activităţii instanţei şi fără afectarea termenelor de judecată deja stabilite.

„Eventuale modificări în programul de activitate al compartimentelor instanţei ce desfăşoară activitate cu publicul vor fi aduse la cunoştinţa persoanelor interesate pe site-ul portal.just.ro, precum şi afişate atât la noul, cât şi la vechiul sediu al instanţei.

Datele de contact pentru corespondenţă electronică ale secţiilor şi compartimentelor Judecătoriei Slatina, precum şi adresele şi datele de logare în aplicaţia „Dosar electronic” rămân neschimbate şi pot fi folosite în continuare în condiţii normale”, precizează instanţa.

Noul sediu al Judecătoriei Slatina, situat în Slatina, strada Mihai Eminescu, nr. 16, va funcţiona într-o clădire istorică veche de 115 ani ce a trecut printr-un amplu proces de renovare.

Clădirea monument istoric, din zona Centrul Istoric al oraşului, cândva sediul Băncii Naţionale a României, se află din anul 2006 în patrimoniul Primăriei Slatina. Construită în anul 1908, clădirea era, la acea vreme, cea mai reprezentativă bancă din Slatina, Banca Uniunii Agricole, Comerciale şi Industriale. Ulterior, a devenit Sucursala Olt a Băncii Naţionale a României, până în septembrie 2000, când a fost desfiinţată. De atunci, ani la rândul, în imobil a funcţionat, în perioadele scrutinelor electorale, Biroul Electoral Judeţean.

Din 2004, clădirea figurează ca monument istoric în lista Ministerului Culturii.

În 2015, Primăria Slatina a făcut un schimb de imobile cu Ministerul Justiţiei. Astfel, Guvernul a primit fostul sediu BNR, unde va amenaja spaţii de judecată, iar actualul sediu al Judecătoriei Slatina va fi preluat de municipalitate, care va muta acolo mai multe direcţii din subordine.