Oamenii cu integritate îndoielnică din preajma lui Mario De Mezzo: Marian Costea şi evaziunea fiscală cu lingouri de aluminiu

Prim-vicepreşedintele PNL Slatina şi propus de Mario De Mezzo de pe locul patru la Consiliul Local, omul de afaceri Marian Daniel Costea a avut probleme cu legea, în trecut, când Garda Financiară Olt a găsit nereguli în afacerile sale cu lingouri de aluminiu.


Oamenii cu care s-a înconjurat Mario De Mezzo au serioase probleme de integritate. 

Una dintre firmele lui Marian Daniel Costea, SC FEROMAR CONSTRUCT SRL, radiată în 2006,  a fost investigată de Garda Financiară pentru că achiziţiona deșeuri de aluminiu ce nu aveau proveniență legală, fiind achiziționate prin furturi sau alte metode nelegale. 

Mai mult, potrivit gds.ro, transformarea lor în lingouri de aluminiu se făcea în condiții de neautorizare, lingourile astfel obținute fiind comercializate prin întocmirea de facturi fiscale fictive de la firme-fantomă. 

Potrivit raportului întocmit de Garda Financiară Olt, în acest caz au fost implicate șapte firme: SC GRES COMPANY SRL Craiova, SC EREMETRA SRL Pielești-Dolj, SC GAVRAS PROD IMPEX SRL Baia Mare, SC PAM CLUB SRL Constanța, SC AUTO PLUS 2000 SRL Ploiești, SC BAVARIAN STYLE SRL și SC THAM CORMORAN SRL din Pitești. 

Toate aceste societăți, deși nu existau în realitate, erau înscrise ca fiind furnizoare către firma lui Costea pe 62 de facturi fiscale în valoare de 9,6 miliarde de lei (TVA aferent de 1,5 miliarde de lei).

Sursa citată mai arată că cercetările comisarilor olteni au relevat că prejudiciul adus bugetului de stat de societatea slătineană se ridică la aproape patru miliarde de lei. La acea dată, Garda Financiară Olt a formulat împotriva patronului Marian Daniel Costea plângere penală.

În 2020, Marian Daniel Costea a candidat fără succes pentru primăria Slatina, luând 2,75% din voturi.

În acest an, el încearcă să intre în Consiliul Local Slatina după ce a devenit liberal. El ocupă locul patru pe lista de consilierii depusă de PNL la Biroul Electoral Municipal.

S-a remarcat prin distribuirea mesajelor pline de ură ale candidatului PNL la Primăria Slatina, iar pe unele dintre ele le-a şi sponsorizat pe Facebook.