O slătineancă a creat un magazin al sustenabilității pentru proaspeții părinți. Ce presupune scutecila.ro

Alina Nițu este originară din Slatina şi a dus conceptul de natural parenting sub forma unui magazin online, scutecila.ro, unde, de mai bine de 10 ani, îi ajută pe părinți să facă alegeri cât mai bune pentru copiii lor, dar și pentru locul care ne găzduiește pe toți, planeta noastră.

Meseria de părinte vine cu multe momente de A-HA, cu multe schimbări de traseu sau reconversii profesionale. Toate stau sub cupola curajului, dar și a dorinței de a lăsa un context pozitiv generației care ocupă noul spațiu din casele și inimile părinților.

Acesta a fost și cazul Alinei Nițu, fondatoarea magazinului scutecila.ro. Când a devenit mamă, a știut că acesta e și momentul de cumpănă când trebuie să ia o decizie care îi dădea târcoale de ceva timp, antreprenoriat versus angajare.

 Cu experiența pe care a avut-o la celelalte două magazine de care se ocupase înainte, a știut direcția în care vrea s-o apuce în ale antreprenoriatului.

 „La început am pornit cu ideea de a promova scutecele textile, iar pe parcurs am descoperit sistemele de purtare ergonomice, hainele din țesături naturale ca lâna merinos, bambus, bumbac organic și o mulțime de alte produse sustenabile și certificate, ceea ce asigură un nivel de calitate ridicat”, ne spune Alina.

 Scutecila.ro avea să devină un magazin pentru părinți și copii, dar și pentru binele planetei. Ca să facă asta, Alina a știut că trebuie, pe lângă produse, să ofere și o educare a publicului, dându-le cât mai multe informații despre impactul pe care îl au acele produse selectate de ea și ce înseamnă produse sustenabile și certificate. Așa a început misiunea de bine prin magazinul pe care îl fonda Alina acum 10 ani.

 În noianul de oferte, Alina a mizat pe produse sustenabile, că vorbim de scutece textile, de marsupii sau de materiale durabile, genul de haine care se pot da din familie în familie, sau de la frate la soră.

 Experiența de parenting a ajutat-o pe Alina să construiască un business fix pentru publicul în care se regăsea și ea de puțin timp:

 ”Fiind mamă, poți dezvolta o perspectivă unică și o înțelegere mai profundă a nevoilor și provocărilor cu care se confruntă părinții. De asemenea, experiența de a fi mamă poate aduce empatie și sensibilitate. Înțelegând dificultățile și bucuriile pe care le experimentează părinții, ne-a ajutat sa creăm o relație mai caldă, mai umană și mai orientată către nevoile și bunăstarea lor”, mai spune slătineanca.

 Articolul complet, pe start-up.ro