O nouă ediţie a Concursului „Slatina. Acasă la Eugen Ionescu”. Pe 14 decembrie vor fi anunţaţi câştigătorii

Primăria Slatina organizează, în acest an, ediţia cu numărul XI a Concursului de creaţie literară şi arte vizuale „Slatina. Acasă la Eugen Ionescu”. 


Concursul se va desfăşura pe două secțiuni şi are ca scop dezvoltarea abilităților de comunicare a tinerei generații prin transpunerea într-o manieră personală a operei marelui dramaturg slătinean Eugen Ionescu.

Prima secțiune a manifestării este reprezentată de un concurs literar, în care elevii vor redacta un eseu literar, pornind de la o piesă a lui Eugen Ionescu. A doua secțiune a manifestării este reprezentată de un concurs de pictură, colaj sau grafică pe calculator în care elevii trebuie să imagineze și să exprime vizual ceea ce le sugerează un fragment dintr-o operă a scriitorului român, dinainte stabilită.

În cadrul fiecărei secțiuni, tematica de concurs este diferențiată pe două niveluri stabilite în funcție de stadiul de pregătire a elevilor: Nivelul I - elevi din clasele V-VIII; Nivelul II - elevi din clasele IX- XII.

Concursul se va desfăşura în perioada 14 noiembrie - 14 decembrie 2022, acţiunile fiind programate potrivit graficului de mai jos:

- în data de 14 noiembrie 2022, începând cu ora 10.00, organizatorii vor posta pe pagina de Facebook a Primăriei municipiului Slatina şi în unităţile şcolare tematica concursului, pentru fiecare secţiune, diferenţiată pe nivelurile de vârstă a concurenţilor.

- în intervalul 14 noiembrie - 25 noiembrie 2022, elevii vor studia tematica de concurs şi vor realiza eseurile şi creaţiile artistice vizuale;

- pe data de 28 noiembrie 2022, între orele 08.00 - 16.00 directorii unităţilor de învăţământ sau reprezentanții acestora vor depune la sediul Primăriei municipiului Slatina toate lucrările concurenţilor;

- în intervalul 29 noiembrie - 9 decembrie 2022 - perioadă de evaluare de către juriu a lucrărilor literare şi creaţiilor artistice realizate de elevi;

- între 6 decembrie - 9 decembrie 2022, ora 12.00 - perioadă de evaluare prin vot electronic (like-uri) pentru premiul de popularitate; Premiul de popularitate se va acorda în funcţie de numărul de like-uri primite doar din România.

- pe data de 14 decembrie 2022 - anunţarea câştigătorilor.

Pe baza punctajului final, organizatorii acordă următoarele premii:

I. Secţiunea creaţie literară

Premiul I - 1.000 lei

Premiul II - 600 lei 

Premiul III - 400 lei

Premiul de Popularitate - 200 lei

II. Secţiunea artă vizuală

Premiul I - 1.000 lei 

Premiul II - 600 lei 

Premiul III - 400 lei

Premiul de Popularitate - 200 lei

Pentru fiecare nivel de vârstă vor fi premiaţi patru elevi din cadrul unei secţiuni. Toţi elevii participanţi la concurs şi profesorii îndrumători vor primi diplome de merit.