Numeroase sesizări înregistrate în luna iunie la ITM Olt

Zeci de sesizări au fost înregistrate, în luna iunie, la Inspectoratul teritorial de Muncă Olt, cu privire la neacordarea la timp a drepturilor salariale sau nerespectarea programului de lucru. S-au efectuat controale, fiind astfel dispuse măsuri de remediere.

 

Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt au efectuat, în luna iunie, peste 200 de controale specifice, atât în domeniul relațiilor de muncă, cât și în domeniul securității și sănătății în muncă.

Domeniile de activitate verificate din punct de vedere al respectării legislației specifice au fost: construcțiile, comerțul cu amănuntul, transportul rutier de mărfuri și persoane și agricultură.

De asemenea, Compartimentul Comunicare și Relații cu Publicul a înregistrat în luna iunie 2023 un număr de 21 sesizări, în special referitoare la neacordarea drepturilor salariale și a altor drepturi ce decurg din munca prestată, nerespectarea duratei normale a timpului de muncă și a timpului de odihnă, neevidențierea și implicit neplata orelor suplimentare, practicarea muncii fără forme legale, desfacerea abuzivă a contractelor individuale de muncă.

În toate situațiile de mai sus, s-au dispus controale privind verificarea celor sesizate, s-au dispus măsuri de remediere a deficiențelor constatate”, transmite ITM Olt.

Tot în cursul lunii iunie, au fost înregistrate opt accidente de muncă, soldate cu 8 persoane care au suferit incapacitate temporară de muncă.