Mobilizare pe Tronsonul 1 al Drumului Expres Craiova-Piteşti (FOTO)

Se lucrează intens pe Tronsonul 1 al Drumului Expres Craiova-Piteşti, transmit reprezentanţii Direcţiei Drumuri şi Poduri Craiova.


Potrivit sursei citate, se lucrează la structuri, terasamente și aprovizionare materiale.

„La structuri antreprenorul s-a mobilizat la Km 0, nod cu centura se nord, și la încă două structuri de pe traseu, acesta deschide noi puncte de lucru o dată cu livrarea armăturii necesare.  La terasamente se lucrează la decopertări și îmbunătățire strat de fundare, fiind demarată și execuția sectorului experimental de balast stabilizat. În paralel se face aprovizionarea în șantier cu agregatele ce urmează să fie puse în operă”, arată reprezentanţii DRDP.


  • Foto Mobilizare pe Tronsonul 1 al Drumului Expres Craiova-Piteşti  (FOTO)
  • Foto Mobilizare pe Tronsonul 1 al Drumului Expres Craiova-Piteşti  (FOTO)
  • Foto Mobilizare pe Tronsonul 1 al Drumului Expres Craiova-Piteşti  (FOTO)


Între timp Tronsonul 3 al Drumului Expres Craiova-Piteşti va fi dat în criculaţie de Crăciun. În prezent, stadiul lucrărilor este la 86%, urmând ca la sfârşitul lunii decembrie să se poată circula şi pe Tronsonul 3, care are aproximativ 32 de kilometri.

 Drumul Expres Craiova – Pitești este împărțit în patru loturi, are o lungime totală de 121 de km, prevede câte două benzi pe sens de câte 3,5 metri lățime fiecare, fără bandă de urgență, acostamente de câte 1,5m pe fiecare parte și o bandă mediană cu separator lată de 3 metri.

 Deja se circulă pe două dintre tronsoane, între Balş şi Valea Mare. După deschiderea circulaţiei pe Tronsonul 3, se va putea circula în regim de autostradă de la Balş la Coloneşti.