Meteorologii au prelungit avertizările de ploi însemnate cantitativ

Meteorologii au prelungit până miercuri, 24 august, ora 10.00, avertizările cod galben și portocaliu de instabilitate atmosferică şi ploi însemnate cantitativ. Judeţul Olt se află sub avertizare Cod Galben.

Potrivit ANM, codul portocaliu vizează nordul Olteniei și al Munteniei, sudul Banatului, precum și Carpații Meridionali și de Curbură, unde vor fi perioade cu averse torențiale. În intervale scurte de timp, dar mai ales prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă de 40...50 l/mp și pe arii restrânse de peste 60...80 l/mp.

Codul galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată și ploi însemnate cantitativ vizează aproape toată țara, printre care şi judeţul Olt. Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în cea mai mare parte a țării, potrivit ANM. Vor fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25...30 l/mp și pe arii restrânse 40...50 l/mp.