Marius Oprescu: Drumul Expres ne va deschide o grămadă de oportunităţi investiţionale în zona noastră

Preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, a declarat joi, pe şantierul Drumului Expres Craiova-Piteşti, că investiţia în infrastructură va aduce foarte multe investiţii în Oltenia.


Oprescu a afirmat că Oltenia va creşte în importanţă o dată cu darea în circulaţie a fiecărui tronson din acest drum.

„Faptul că permanent domnul ministru Grindeanu este în vizită de lucru pe şantierul din Oltenia, vorbim de Drumul Expres, arată angajamentul ferm al Guvernului în ceea ce priveşte infrastructura şi importanţa pe care o acordă Olteniei. Aşa cum ştiţi, Drumul Expres Craiova-Piteşti este un drum strategic pentru noi, aş putea spune, pentru întreagara Românie, dar pentru Oltenia cu atât mai mult. Cred că ne va deschide, cum am spus şi în alte dăţi, o grămadă de oportunităţi investiţionale în zona noastră şi bineînţeles planurile care deja sunt creionate de către Ministerul Transporturilor de a duce mai departe, de la Craiova către Vestul ţării cu drum expres sau autostradă, cred vor aduce în zona Olteniei foarte mulţi investitori şi ne va dezvolta foarte mult. Salut angajamentul Guvernului, îl felicit pe Sorin Grindeanu pentru tot ce a făcut în scurta perioadă de doi ani pentru Ministerul Transporturilor, că a deblocat foarte multe proiecte importante şi, bineînţeles, toţi colegii şi toţi factorii care au făcut ca astăzi să avem aproape 70 de kilometri funcţionali din Drumul Expres”, a declarat Marius Oprescu.

Tronsonul 3 al Drumului Expres Craiova-Piteşti, de la Valea Mare la Coloneşti, va fi deschis circulaţiei până la sfârşitul acestui an, în perioada Crăciunului. În prezent, stadiul lucrărilor este la 86%, urmând ca la sfârşitul lunii decembrie să se poată circula şi pe Tronsonul 3, care are aproximativ 32 de kilometri. Sunt 31,75 km care se vor adăuga celor 39,85 km ai Tronsonului 2, pe care se circulă încă de anul trecut.