Lupta internă din PNL Olt continuă: Emanuel Oproiu, mutat de la ISCIR la ANL, în locul lui Gabriel Stanciu

Ion-Emanuel Oproiu, şeful Inspecției de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune și Instalațiilor de Ridicat (ISCIR), a fost numit de ministrul Dezvoltării Ioan Veştea în funcţia de director general al Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe (ANL), potrivit unor surse politice. El îl înlocuieşte în funcţie pe Gabriel Ionuț Stanciu.


Oproiu pleacă de la ISCIR în plin scandal al exploziei depozitului de la Crevedia, când instituţia pe care o conduce are în desfăşurare controale în toată ţara la staţii şi depozite GPL.

Schimbarea are şi un substrat politic şi legătură cu lupta internă din PNL Olt. Ion-Emanuel Oproiu este un apropiat al deputatul Gigel Ştirbu, în timp ce Gabriel Ionuț Stanciu, deja fost director general al ANL este din tabăra senatorului Liviu Voiculescu. Stanciu a şi candidat, fără succes, pentru un post de parlamentar pe listele PNL Olt.

De la începutul lunii august, Ştirbu a lansat o ofensivă pentru preluarea filialei Olt. Mai întâi şi-a numit omul în funcţie de prefect, pe Mario De Mezzo. Apoi a conlucrat decisiv pentru schimbarea celor două inspectoare şcolare adjuncte cu oamenii săi de încredere, deşi nu sunt membri PNL, Mariana Gheorghe (PMP) şi Marius Bălaşa (Pro România).

Voiculescu a răspuns prin dizolvarea de facto a organizaţiei de femei a PNL Olt, urmarea directă fiind pierderea funcţie de preşedinte de către Luminiţa Popescu, şi ea o apropiată a deputatului Gigel Ştirbu.