Karateka Oliwer Dobre a cucerit medalia de bronz la Campionatul Mondial

Karateka Oliwer Dobre continuă să surprindă.  Ajuns la vârsta de 48 de ani, sportivul legitimat la clubul Aluminiu Alro Slatina a cucerit medalia de bronz în proba kumite echipe la Campionatul Mondial de Karate-Do Tradiţional Shotokan, din Slovenia.

O nouă medalie internaţională obţinută de karateka de la clubul Aluminiu Alro Slatina, Oliwer Dobre. Sportivul pregătit de sensei Ilie Dobre a cucerit medalia de bronz la cea de-a XXI-a ediţie a Campionatului Mondial de Karate-Do Tradiţional Shotokan, desfăşurată în perioada 15-20 noiembrie, în Slovenia.

Sportivul ajuns la vârsta de 48 de ani reuşeşte să concureze cu succes la competiţii de mare anvergură. Acesta a declarat că rezultatul obţinut în proba kumite echipe este unul dintre cele mai importante, având în vedere problemele medicale avute în ultima perioadă.

Acest rezultat atârnă mai greu decât toate rezultatele obținute până în prezent. A fost cel mai greu an din punct de vedere al pregătirii,  având numeroase perioade de pauza, din cauza sănătății fizice.  Din cauza acestor probleme, am ratat participarea la Campionatul Național de la Braila, din vara acestui an, pierzând calificarea la proba individuală. Cu toate acestea, am reușit sa particip la Campionatul Mondial în urma rezultatului obţinut în primăvara, când am devenit vicecampion naţional.

Deși sunt cel mai în varsta senior participant la Campionatul Mondial , acest rezultat mă face să nu renunț în viitorul apropiat.  Vreau sa împing limita şi să urc pe podiumul național sau international timp de 30 de ani”, a declarat karateka de la Aluminiu Alro Slatina, Oliwer Dobre.