Judeţul Olt, sub Cod Portocaliu de vijelii. Canicula se menţine

Meteorologii au emis noi alerte meteo. Temperaturile rămân ridicate fiind prelungite codurile galben şi portocaliu de caniculă, până pe 28 iulie, însă a fost emisă şi o avertizare de vijelii, averse torenţiale şi grindină. Astfel, astăzi, 24 iulie, până la ora 23.00, este în vigoare un Cod Portocaliu de instabilitate atmosferică.

 

Meteorologii anunţă Cod Portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată, vijelii puternice, în interval de valabilitate: 24 iulie, ora 14:00 – 24 iulie, ora 23:00.

Local în Transilvania, Moldova, iar mai ales spre seară și la începutul nopții în regiunile sudice vor fi perioade cu vijelii puternice (rafale de peste 90 km/h), frecvente descărcări electrice și grindină. Pe alocuri aversele vor fi torențiale, cantitățile de apă vor depăși 25...35 l/mp, iar în zonele montane izolat 40...50 l/mp.

De asemenea, a fost emis un Cod Galben de caniculă în interval de valabilitate: 25, 26, 27 și 28 iulie

În intervalul menționat valul de căldură va persista luni (25 iulie) în jumătatea de sud-vest, iar apoi se va extinde din nou în cea mai mare parte a țării. În special în regiunile vestice și sudice disconfortul termic va fi ridicat și indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În general temperaturile maxime se vor situa între 33 și 37 de grade”, transmite ANM.

Pentru ziua de 26 iulie, ANM a emis un Cod Portocaliu de caniculă, pentru Banat, Crișana, Oltenia și local în Muntenia și vestul Transilvaniei și al Maramureșului valul de căldură se va intensifica. În general după-amiaza se vor înregistra valori termice de 37...40 de grade, iar noaptea nu vor coborî sub 20...22 de grade și prin urmare disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.