Intercampus – Turneul prieteniei Pirelli revine după trei ani de pandemie

Peste 300 de copii și părinți reuniți de sportul rege, fotbalul, au participat la cea de-a XIII-a ediție a Turneului Prieteniei Pirelli din cadrul proiectului CSR Intercampus Slatina.


Revenit după 3 ani de pandemie Covid, noul sezon Intercampus s-a încheiat cu turneul de fotbal care a adus împreună copii din 3 județe: Olt, Dolj și Râmnicu Vâlcea pe stadionul Tineretului din Curtișoara. La acest eveniment au fost prezenți reprezentanții autorităților locale din Curtișoara, antrenorii de la FC Internazionale Milano, Comunita Nuova și Pirelli Romania.

După două zile de competiții sportive încheiate într-o atmosferă de bucurie și fair play, festivitatea de premiere i-a avut drept oaspeți de onoare pe artiștii de circ ai Fundației Parada din București.

„Am petrecut două zile pline de entuziasm și bucurie. Sunt onorat să coordonez în Romania o companie precum Pirelli, care de 16 ani se implică activ în viața comunității locale, realizând proiecte dedicate educației și sportului precum Intercampus. Sportul construiește caractere și te ajută să înțelegi adevăratele principii care te ajută în viață, de aceea consider că este datoria noastră să ne implicăm în educarea tinerilor și să contribuim la schimbarea în bine a calității vieții lor, mai ales în acești ultimi 3 ani de pandemie”, a declarat Davide Meda, CEO Pirelli Romania cu prilejul evenimentului.

Christian Valerio, coordonator proiect Intercampus – Inter Milano a completat: „Intercampus este un program educativ la care participă în mod activ și constant 100 de copii din Slatina, cu vârsta cuprinsă între 6 și 13 ani. Cei mai mulți provin din comunitatea romă, dar și din familii defavorizate. Integrarea acestor tineri și felul în care ei continuă să rămână voluntari în acest proiect care se desfășoară de 14 ani, ne demonstrează că există dorința de a ajuta și de a susține educația generațiilor viitoare.  Le mulțumim pentru implicare reprezentanților companiei Pirelli, autorităților locale din Curtișoara, antrenorilor Interfutura, reprezentaților Comunita Nuova din Milano și echipei de antrenori și asistenți sociali din Slatina coordonați de Sorina Florescu.”

Intercampus este un proiect de responsabilitate socială susținut din 2008 de Pirelli Romania. Prin fotbal și activități ludice 100 de copii care provin din diferite medii sociale învață să se integreze și să promoveze valorile fair-play-ului.

Un nou sezon Intercampus va demara în septembrie 2022.