Întâlnire la Ministerul Educației cu reprezentanții profesorilor, elevilor și părinților pe tema examenelor naționale

Astăzi va avea loc o întâlnire cu reprezentanții profesorilor, elevilor și părinților, la Ministerul Educației, în privința examenelor naționale, după cum a spus Florian Lixandru, secretar de stat în Ministerul Educației, la Euronews România. 


Marți, 6 iunie, este o nouă zi de grevă generală în școli și grădinițe, scrie edupedu.ro.

Secretarul de stat a menționat care sunt scenariile: „Dacă se revine la cursuri, putem merge pe calendarele deja anunțate. Nu e nevoie de modificări, dacă se revine în această săptămână. Dacă nu se revine în această săptămână, luăm în calcul eventuale decalări ale calendarelor pentru cele două examene”. 

„Pregătirea examenului de Bacalaureat și a examenului de Evaluarea Națională nu se face cu o săptămână înainte de susținerea probelor scrise. Această pregătire se face încă din luna februarie, atunci când inspectoratele școlare au colectat informații cu privire la resursa umană necesară pentru organizarea acestora. De la acest moment, toate inspectoratele școlare au bazele de date cu resursa umană necesară pentru asistență, pentru evaluarea lucrărilor, pentru prezența în comisiile de examen”, a mai spus Florian Lixandru pentru edupedu.ro.