Inspectoratul Şcolar a decis închiderea şcolilor şi grădiniţelor din zona de sus a Slatinei, mâine, când furnizarea apei este întreruptă

Preşcolarii şi elevii din Slatina nu merg la cursuri, miercuri, deoarece unităţile de învăţământ nu vor fi alimentate cu apă, din cauza unor lucrări ale Companiei de Apă Olt.

Potrivit inspectorului şcolar general al ISJ Olt, Adrian Brăbulete, este vorba despre unităţile de învăţământ din partea de sus a oraşului, excepţie făcând elevii claselor a II-a, care vor susţine proba de citit-Limba Română din cadrul Evaluării Naţionale la finalul claselor a II-a, an şcolar 2022-2023.

„Se susţine Evaluarea Naţională la clasa a II-a, dar ceilalţi nu vin din motive de securitate sanitară. Copiii nu pot veni, este vorba despre igienă. Este vorba de toată lumea, toţi elevii şi preşcolarii din oraşul de sus. Nu sunt incluse Colegiul Naţional "Radu Greceanu", Şcoala Nr. 1, grădiniţele din Oraşul de jos. E vorba doar de unităţile de învăţământ afectate de această întrerupere. Este o forţă majoră şi n-avem ce să facem”, a declarat Bărbulete.

Fiercare unitate de învăţământ va stabili în şedinţa consiliului de administraţie modalitatea şi graficul de recuperare a orelor de astăzi.

Compania de Apă va opri furnizarea apei, în partea de sus a oraşului, pentru executarea de lucrări în sistemul de distribuţie apă, lucrări care impun golirea totală a sistemului.