Informare meteo de vreme deosebit de rece şi ger

Administraţia Naţională de meteorologie a emis o avertizare meteo de vreme deosebit de rece și ger dimineața și noaptea şi intensificări ale vântului, valabilă în intervalul : 11 ianuarie, ora 20.00 – 13 ianuarie, ora 18.00.

Conform ANM, vremea va deveni deosebit de rece, geroasă noaptea și dimineața, la început în nord-vest și centru, unde minimele vor fi de -15...-10 grade, iar miercuri spre joi (12/13 ianuarie) în cea mai mare parte a țării, astfel că valorile minime se vor situa, în general, între -18 și -8 grade. Temperaturile maxime vor fi preponderent negative.

„Vântul va mai avea intensificări în estul și sud-estul teritoriului, cu viteze la rafală, în general de 50...55 km/h, mai ridicate pe litoral, în noaptea de marți spre miercuri (11/12 ianuarie) și pe parcursul zilei de miercuri (12 ianuarie) dar în diminuare și restrângere ca arie”, se arată pe site-ul ANM. 

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj. 

saj.